Een op alle fronten tekort schietend UNIS Flyers liep zondagavond in Belgie een behoorlijke tik op de neus op. Herentals overklaste de ploeg van trainer Mike Nason met maar liefst 8-2 (2-1, 2-1, 4-0).

Mike Nason klonk meteen na afloop van de afstraffing in Herentals als een geslagen hond. Beduusd nog, zwaar teleurgesteld. Niet in het resultaat. ,,Het was een volledig verdiende zege van Herentals, niets op af te dingen.’’

Het was vooral de teleurstelling in zijn ploeg, bijna geen speler uitgezonderd bevestigde de coach van UNIS Flyers. Nason: ,,We hebben als team volledig gefaald. Hoe ze het in hun hoofd haalden weet ik niet, maar er was zichtbaar sprake van zelfoverschatting. Terwijl wij toch echt de hele week aangegeven hebben dat Herentals een zeer sterk team heeft.’’

De ‘we wassen dit varkentje wel even’ mentaliteit brak de Heerenveners uiteindelijk op. Een 2-0 achterstand werd door treffers van Marco Postma en Tony Demelinne nog wel teniet gedaan, maar daarna denderde Herentals over UNIS Flyers heen.

,,Het ontbrak aan vechtlust, maar ook aan elkaar op het ijs steunen. Dat was nog waar ik het meest teleurgesteld over ben’’, mopperde Mike Nason.

UNIS Flyers verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook de grip op de tweede plaats van de ranglijst van de BeNe-League. Bij winst was die plek, belangrijk voor de positionering en eventuele thuisvoordelen in de play offs, zo goed als zeker geweest.

Nu staat Herentals in verliespunten gelijk met de Heerenveners. Omdat de Belgen beide onderlinge duels winnend hebben afgesloten, is die ploeg in het voordeel. Mocht UNIS Flyers en Herentals aan net einde van de competitie in punten gelijkstaan, dan wordt Herentals dus tweede.

,,We hebben het dus niet in eigen had en dat is vervelend. Maar de ploeg komt met deze offday niet zomaar weg. Dinsdag gaan we trainen en ik verzeker je dat ze dat zullen weten ook’’, aldus de zich duidelijk door zijn team in het hemd gezette Mike Nason.

UNIS Flyers heeft een week de tijd om zich voor te bereiden op het volgende duel en te laten zien dat dit een eenmalige uitglijder was. Zaterdag is Geleen in Thialf ook een opponent waarvan gewonnen moet worden.

Deel dit bericht