Met Kevin Bruijsten voor het eerst in de selectie van UNIS Flyers won het team van coach Mike Nason met 6-4 van Mechelen Golden Sharks. Daarnaast maakte Stijn Andringa zijn debuut in de Heerenveense hoofdmacht. 

Aanvaller Henri Ruotsalainen was goed voor twee goals. Kevin Bruijsten maakte een hattrick en Frankie Pucci prikte ook een goal binnen. Deze winst was belangrijk, vond Henri. ,,Na een aantal verliespartijen was het belangrijk om weer het vertrouwen te vinden. Dat lukte gelukkig. We moeten hard werken om de winst te behalen. Als je zag hoe Lars den Edel in de laatste minuut drie schoten blokte, dat is geweldig. Dat is de spirit die nodig is.”

Henri speelde in een lijn met Kevin Bruijsten. De twee wisten elkaar gemakkelijk te vinden. ,,Kevin is een heel fijn persoon. Zowel op als buiten het ijs,” vindt Henri. ,,Je merkt dat hij ervaren is. Hij is kalm en past zich gemakkelijk aan, aan de situatie.”

Met twee goals was Henri ook belangrijk voor UNIS Flyers. ,,Het is altijd fijn om te scoren. Om daarmee het team te helpen. We moeten positief blijven. Elke wedstrijd is weer een nieuwe kans om onszelf te verbeteren. Het is belangrijk om weer zelfvertrouwen te krijgen.”

,,Mijn benen hebben wel eens beter gevoeld”

Kevin Bruijsten keek na afloop tevreden terug op zijn eerste wedstrijd voor UNIS Flyers. ,,De doelstelling was om de wedstrijd te winnen en dat is gelukt! Dat ik een hattrick scoorde is natuurlijk erg fijn. Het was ook erg leuk om de oude Flyers shirts te zien met mijn naam en ook die van mijn broer Mitch.”

Dat Kevin na een paar dagen training, direct al vol meedraaide in de shifts was opvallend. ,,Mijn benen hebben wel eens beter gevoeld,” bekende Kevin na afloop. Ik had maar twee keer getraind. En ondanks dat ik veel in de sportschool ben geweest, is dat niet hetzelfde als op het ijs. Maar nu hebben we een dag om te herstellen en dan door naar zondag!”

Zondagavond speelt UNIS Flyers de uitwedstrijd tegen EG Diez Limburg. Face off is om 18.30 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondagmiddag 28 januari 2024, 17.30 uur. Dan komt Bulldogs Liège naar Thialf. Tickets scoor je alvast via Ticketpoint!

De samenvatting van de wedstrijd UNIS Flyers tegen Mechelen Golden Sharks is te zien via FlyersLive.tv.

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht