De halve finale van de Nederlandse beker wordt dinsdagavond in Den Haag pas beslist. Vrijdagavond won UNIS Flyers na penalty shots in Den Haag (3-2). Zaterdagavond kon UNIS Flyers de halve finale helaas niet beslissen. UltimAir Hijs Hokij nam de winst mee naar huis: 4-5. 

Lars den Edel, Lennart Vosmer, Lowie Vreys en Frits Doop zorgen voor de goals bij UNIS Flyers.

Bij UNIS Flyers ontbraken Mike Collard, Ernesto Klem en Jasper Nordemann. Daardoor was coach Mike Nason genoodzaakt om in de lijnen wijzigingen door te voeren. Lennart Vosmer werd zaterdagavond in de lijn met Jesse Barwell en Frankie Pucci neergezet. Dat was eerst wel even wennen voor hem. ,,In de eerste periode alleen, heb ik al meer minuten gemaakt dan vrijdagavond over de gehele wedstrijd,” vertelt Lennart.

Het samenspel met zijn twee lijngenoten vond hij heel prettig. ,,Het lijkt soms wel alsof de puck aan hun stick plakt. Zo’n goede stickhandeling hebben ze. En hoe ze het soms doen, geen idee. Maar dan toveren ze op een manier weer de puck naar me toe.”

Wat het verschil maakte tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij, kon Lennart simpel over zijn. ,,Zij maakten de goals wel. Het spel was niet altijd even goed en de goals vielen op een rommelige manier.”

Dinsdag brengt de beslissing in deze halve finale serie. Dan speelt UNIS Flyers in Den Haag de derde wedstrijd in de best-of-three. Bij UNIS Flyers ontbreken dan sowieso Dave van den Bos en Tom Speel. Zij gaan met Nederland U20 het WK spelen in Groot-Brittanië. ,,We moeten zorgen dat we dan weer ons eigen spel spelen. De slordigheidjes moeten er uit. Dan kunnen we ook in Den Haag weer winnen,” besluit Lennart.

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht