Hoewel het seizoen pas een aantal weken onderweg is, staat er dit weekend al een halve finale op het programma. In de bekercompetitie neemt UNIS Flyers het in de halve finale op tegen Snackpoint Eaters Limburg-Geleen. Vanavond is de wedstrijd in Geleen (20.30 uur), zaterdagavond is UNIS Flyers gastheer in Thialf. Wedstrijd begint om 20.30 uur. Nog geen tickets? Bestel ze dan hier!

Dit weekend kruist UNIS Flyers de degens met Eaters uit Geleen. Hoofdcoach Mike Nason verwacht emotional games. ,,Het zijn belangrijke wedstrijden voor ons,” vertelt hij. Afgelopen weekend verloor zijn team in Thialf nog met Snackpoint Eaters met 2-3, met twee goals van Wessel Copier aan Flyers-zijde. ,,Ik vind eigenlijk dat we die wedstrijd hadden moeten winnen. Maar een ineenstorting in de tweede periode zorgde voor de drie goals van Geleen.”

Verwachtingen

UNIS Flyers speelde dit seizoen al twee keer tegen Snackpoint Eaters. Nason weet dus wat hij ongeveer mag verwachten. ,,Ze hebben een hardwerkend team. Dat is ook hun kracht. Als ze dat niet kunnen brengen, dan krijgen ze het lastig. Dat zag je ook in de wedstrijd die wij in Geleen speelden.” UNIS Flyers won die wedstrijd met 3-7, maar is daarna omgezet in een 5-0 verlies wegens de situatie rondom speler Riku Pitkänen, waarvan het kort geding nog loopt.

Mike Nason kon afgelopen weken niet beschikken over zijn voltallige selectie. ,,Ik hoop dat dat komend weekend wel weer kan. We hadden wat blessures en ziektegevallen. Ik kijk er naar uit wat we komend weekend kunnen brengen in de halve finale. Dat zijn wedstrijden van erop of eronder. We moeten er komend weekend staan. Het zijn lastige wedstrijden tegen Eaters,” besluit Nason.

De halve finale van de bekercompetitie wordt gespeeld in een best-of-three. Het programma is als volgt:

Vrijdag 29 oktober 2021, 20.30 uur: Snackpoint Eaters Limburg-Geleen – UNIS Flyers
Zaterdag 30 oktober 2021, 20.30 uur: UNIS Flyers – Snackpoint Eaters Limburg-Geleen >> tickets!
Woensdag 3 november 2021, 20.30 uur: Snackpoint Eaters Limburg-Geleen – UNIS Flyers (indien nodig)

Moedig jij UNIS Flyers aan?

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het zaterdagavond opneemt in deze halve finale tegen Eaters Geleen? Bestel dan hier je tickets! Tot dan in Thialf!

Coronamaatregelen

Alleen in combinatie met jouw coronatoegangsbewijs (in de coronacheck app of geprint via www.coronacheck.nl) en een geldig ID-bewijs is het vanwege geldende maatregelen mogelijk om de (thuis)wedstrijden te bezoeken. Daarnaast blijft het advies om bij klachten thuis te blijven.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht