UNIS Flyers pakte twee keer de winst afgelopen weekend. Zaterdagavond won UNIS Flyers met 2-1 in overtime van UltimAir Hijs Hokij. Het betekende een revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag voor de Ron Berteling schaal tegen de Hagenezen. Zondagavond pakte UNIS Flyers de winst in Luik met 5-1.

In beide wedstrijden was Martijn Oosterwijk erg belangrijk voor zijn team. Tegen Hijs Hokij moest hij pas na 58 minuten een tegentreffer incasseren. Tegen Luik gebeurde dat na 57 minuten. Dat was de opmaat voor twee mooie overwinningen voor het team van coach Mike Nason.

In de wedstrijd tegen Hijs Hokij was Lars den Edel goed voor de openingstreffer en besliste Henri Ruotsalainen uiteindelijk in overtime de wedstrijd in Flyers voordeel. Verdediger Bob Gerretsen was na afloop zijn goalie meer dan dankbaar. ,,Marty heeft ons gered vandaag. Met al zijn reddingen hielp hij ons enorm.”

Dat het nu wél lukte tegen Hijs Hokij heeft volgens Bob te maken met meer rust in de defensie. ,,We spelen nu weer onze systemen. We lopen onszelf niet meer voorbij. Dan zie je dat het wel kan.”

Van verliespartijen naar solide defensie

Twee weken terug verloor UNIS Flyers in één weekend twee wedstrijden. De ploeg kreeg in die twee verliespartijen maar liefst 15 goals tegen. Dat is nu wel anders. UNIS Flyers blijkt weer een lastige ploeg om tegen te scoren. ,,We wonnen in de voorbereiding van Oberliga-teams. We kwamen daarmee in een flow. Daarmee liepen we onszelf voorbij. Ik denk dat het wel goed is dat we die klap gekregen hebben,” geeft Bob toe. ,,Samen met de andere verdedigers zijn we gaan zitten hoe we dit kunnen oplossen. Het belangrijkste is om terug te gaan naar de vaste systemen die we spelen.”

Dit is Bob zijn eerste seizoen in het shirt van UNIS Flyers, en het bevalt hem goed in Heerenveen. ,,Voordat ik naar UNIS Flyers kwam had ik zeven maanden niet getraind of gespeeld wegens een blessure. Tijdens de eerste training bij Flyers viel ik telkens, omdat ik zo lang niet gespeeld had. Inmiddels voel ik me steeds fitter worden en groeit mijn zelfvertrouwen. Ook merk ik dat de kracht in mijn lichaam en benen weer terugkomt, dat is heel erg fijn.” En het spelen in Thialf? ,,Thialf is de mooiste ijsbaan van Nederland,” lacht Bob. ,,De sfeer die hier hangt is geweldig, dat kon je goed merken in de thuiswedstrijd tegen Den Haag. Dan is het publiek echt onze zesde man op het ijs. Hopelijk volgen er nog veel meer van deze sfeervolle wedstrijden,” besluit Bob.

Goede winst tegen Luik

Zondagavond tegen Bulldogs Liège leidde UNIS Flyers na de eerste periode met 3-0. Wessel Copier opende de score, waarna Tom Speel de marge verdubbelde. Jesse Barwell zorgde voor het drietal. Pas aan het einde van de derde periode werd er weer gescoord. Eerst nam Frankie Pucci een empty-netter voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Mike Collard, die de eindstand op 5-1 zette.

Komend weekend: kwartfinale Nederlandse beker

UNIS Flyers neemt het komend weekend op tegen Eredivisionist Gijs HEPRO Groningen in de kwartfinale van de Nederlandse beker. Zaterdagavond speelt UNIS Flyers in Groningen (20.30 uur). Zondagavond staat de return gepland in Thialf om 20.30 uur. Tickets schaf je aan via Ticketpoint. Deze kwartfinale is een best-of-two en de winnaar plaatst zich voor de halve finale.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht