Komend weekend barst de finale om het kampioenschap in de BeNe-League los. UNIS Flyers neemt het op tegen Bulldogs Liège in een best-of-five serie. Het team dat als eerste drie wedstrijden wint, pakt het kampioenschap. Verdediger Frits Doop blikt vooruit op deze krachtmeting.

In de halve finale schakelde UNIS Flyers UltimAir Hijs Hokij uit, door twee wedstrijden van ze te winnen. Die winst werd wel eventjes gevierd, vertelt Frits. ,,We hadden al een paar keer van Den Haag verloren dit seizoen, dus daar kwam wel wat vreugde los,” lacht hij.

In de finale ontmoet UNIS Flyers zoals gezegd Bulldogs Liège. Een lastige tegenstander, vindt de 20-jarige Frits. ,,Gelukkig spelen we een best-of-five. Ik denk dat wij conditioneel wat sterker zijn dan Luik. We moeten als team vol gas gaan geven. Deze finale hoeft niet in 3 wedstrijd beslist te zijn, we bereiden ons voor dat het vijf wedstrijden kan duren.”

,,Luik heeft meer ervaring in de ploeg. Maar wij moeten daar tussen gaan staan en de fouten die zij maken afstraffen. Misschien dat zij mentaal gezien wat verder zijn dan wij. Dat ze minder snel nerveus raken. Maar wij moeten de zenuwen los laten. We staan in de finale, en die willen we winnen,” vertelt Frits strijdvaardig.

Energie door volle tribunes

In de halve finale werd UNIS Flyers ontzettend gesteund door het fanatieke thuispubliek in Thialf. Frits hoopt dat dat zondag weer het geval is. ,,Het helpt altijd,” beaamt hij. ,,Spelers worden enthousiast als het publiek zich laat horen. Op het ijs focus je je op de wedstrijd, maar je krijgt het lawaai van de tribunes wel mee. Die steun geeft je extra energie.”

Dit seizoen wist UNIS Flyers zich te plaatsen voor elke finale. Een bijzonder gegeven, al wil Frits daar niet al te veel bij stil staan. ,,We hebben dit seizoen in twee finales gestaan, en ze allebei verloren. Dat is niet leuk. Een finale speel je om te winnen. De vorige finales waren één wedstrijd, nu is het een best-of-five. En wij gaan er alles aan doen om die winnend af te sluiten,” besluit Frits.

Tickets

Deze finale wil je niet missen! Een unieke kans voor UNIS Flyers om het kampioenschap van de BeNe-League te behalen! Het team heeft jouw support hard nodig! Kom zondagavond naar Thialf en moedig UNIS Flyers aan! De wedstrijd begint om 19.00 uur en tickets bestel je alvast via VanPlan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht