De selectie van UNIS Flyers krijgt steeds meer vorm. Verdediger Wesley Zoutman heeft zijn contract bij UNIS Flyers met één seizoen verlengd. De 19-jarige defense begint daarmee aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van UNIS Flyers. Daarnaast heeft UNIS Flyers Guy Kunst weten te strikken. De 20-jarige geboren Groninger komt over van Tilburg Trappers, waar hij de afgelopen drie seizoenen in het BeNe-League team speelde. 

Studie in Groningen

Na een periode in Tilburg keert de 20-jarige Guy weer terug naar het noorden, en voegt zich dus bij de hoofdmacht van UNIS Flyers. De keuze was eigenlijk snel gemaakt. ,,Ik heb goed contact gehad met coach Mike Nason. Uit die gesprekken kwam al snel naar voren dat ik graag naar UNIS Flyers wilde komen. Mike heeft ook gesproken met de coach van het Oberliga-team over mij, en ook die referentie was positief,” vertelt Guy. ,,Oorspronkelijk kom ik uit Groningen en mijn ouders wonen daar nog steeds. Ik ga beginnen met een studie Communicatie aan de Hanzehogeschool en kan dat dus in Groningen doen.” De combinatie om dan bij UNIS Flyers te gaan ijshockeyen is voor Guy goed te doen.

Ook sportief gezien is dit een stap die Guy graag wilde maken. ,,Tilburg Trappers Toekomstteam doet een stapje terug uit de BeNe-League. Ik wilde graag op dit niveau blijven spelen, dus daarom was de keuze voor UNIS Flyers gemakkelijk.” Vorig seizoen was Guy goed voor 3 goals en 2 assists in 19 BeNe-League wedstrijden.

Guy Kunst ijshockey Tilburg Trappers UNIS Flyers

Guy Kunst bij Tilburg Trappers. Foto (c) Robert Bos

Ervaren

Bij Tilburg Trappers heeft Guy veel ervaring opgedaan in de BeNe-League. ,,Ik heb daar drie jaar gespeeld. In het eerste jaar moest ik me bewijzen. Dat is vrij vlot gelukt. Ik speelde redelijk vlug mee. Bij Tilburg hadden we niet veel te vertellen in de competitie. Om nu een stap een hogerop te gaan is een heel nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om op dat niveau te spelen. Ik hoop dat ik een vaste waarde kan worden in het team van UNIS Flyers, en om mij in de kijker te spelen voor zowel het publiek als voor coach Mike Nason.”

Guy komt bij UNIS Flyers een bekende tegen: Wesley Zoutman. ,,We hebben eerder samen gespeeld bij Gijs Groningen in BeNe-League, en daarnaast ook in eerste divisie. Ook speelden we samen in diverse jeugdteams. Het is leuk om hem bij UNIS Flyers weer te treffen.”

Wesley Zoutman tekent bij

Zoals gezegd heeft ook Wesley Zoutman zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis bij UNIS Flyers. ,,Ik heb verlengd omdat ik op het hoogste niveau wil spelen,” licht Wesley zijn verlenging toe. Hij begint aan zijn tweede seizoen in het shirt van Flyers. Hiervoor speelde Wesley, geboren en getogen in Groningen, voor Gijs Groningen en hij speelde twee jaar in de U18 competitie in Canada. Sinds vorig seizoen dus weer terug op het Nederlandse ijs.

,,De prestaties die we vorig jaar hebben gehaald waren natuurlijk fantastisch. Zowel met het BeNe-League team als het met Toekomstteam,” vertelt Wesley. Bij het Toekomstteam was hij in 15 duels goed voor vier goals en drie assists. In de BeNe-League wist Wesley tot één goal te komen. ,,Ik hoop dat we hetzelfde kunnen bereiken als vorig jaar, en dat we een nog beter team worden als vorig jaar.”

Inzicht verbeteren

Zijn persoonlijke doelen voor het komende seizoen formuleert Wesley helder. ,,Ik wil graag mijn inzicht in het spel verbeteren en daar zal ik alles aan doen om dat te bereiken.” Deze zomer gaat hij hard aan de slag om zo fit als mogelijk aan de start van het seizoen te verschijnen. ,,Mijn conditie weer opschroeven naar het niveau waar het hoort te zijn, en daarnaast nog naar de sportschool.” Wesley komt bij UNIS Flyers komend seizoen een bekende tegen in Guy Kunst. ,,Ik ken Guy Kunst al. We hebben samen gespeeld in Groningen. Ik heb er een goed gevoel over dat hij naar UNIS Flyers komt en dat hij nog veel kan leren binnen het team.”

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht