UNIS Flyers heeft een Belgisch ijshockey-weekend voor de boeg. Het team van coaches Mike Nason en Jacco Landman krijgt zaterdagavond bezoek van Chiefs Leuven. Zondag rijdt de Flyers-bus naar Mechelen voor een ontmoeting met Golden Sharks. Afgelopen weekend won UNIS Flyers eerst van Devils Nijmegen (2-5), maar een dag later leed de ploeg een overtime-verlies tegen Bulldogs Liège (2-3). Daardoor geldt er dit weekend maar één reactie: de volle winst pakken.

De overwinning op Devils Nijmegen was een prima zege vond coach Mike Nason. ,,We hadden een goede start en speelden prima ijshockey. We hadden nagenoeg de volledige wedstrijd onder controle. De twee goals vlak voor tijd (Devils kwam terug van 0-4 naar 2-4) zorgden voor onrust. We hebben direct een time-out aangevraagd en speelden daarna rustig de wedstrijd uit en maakten zelfs nog 2-5.”

Een dag later verloor Flyers van Bulldogs, en Nason baalt van het overtime-verlies. ,,We hadden een vreselijke start tegen Bulldogs Liège. Jeff (Honebeeke, de goalie) hield ons in de eerste periode op de been. De tweede en derde periode vond ik ons prima spelen. We kregen een aantal goede kansen, maar die maakten we niet af. In overtime waren we niet goed genoeg. Dat viel ons zwaar,” blikt Nason terug.

Winst noodzakelijk

Desondanks staat UNIS Flyers nog altijd bovenin in de BeNe-League. Om in de top mee te blijven draaien zijn winstpartijen tegen Chiefs Leuven en Mechelen Golden Sharks noodzakelijk. ,,Ons doel is om dit weekend zes punten te halen. Dat is geen hopen, maar we móeten dat bewerkstelligen,” is Nason helder. De coach verwacht echter geen gemakkelijke wedstrijd tegen Chiefs Leuven voor zijn ploeg. ,,Ik heb ze zien spelen tegen Herentals. Chiefs heeft een team dat hard voor elkaar wil werken. Het is een groep jonge jongens met een uitstekende goalie. Ik denk dat onze skills van een hoger niveau zijn dan zij. Maar ze kunnen ons verrassen met hun spel. Misschien spelen ze heel fysiek, maar daar moeten we ons tegen wapenen. Chiefs boekt goede resultaten, maar als wij ons eigen spel spelen dan pakken we de drie punten,” vertelt de coach van UNIS Flyers.

Golden Sharks

Zondag gaat UNIS Flyers op bezoek bij Mechelen Golden Sharks. De face-off in de Belgische stad is 19.45 uur. ,,Aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen hoog van Mechelen Golden Sharks,” weet Nason. ,,Maar vorige week verloren ze met 21-0 van Den Haag. We moeten gefocust blijven tegen Mechelen. De ijshal waar ze spelen is overigens wel prima en nog vrij nieuw. Dat is een goede bijkomstigheid.”

De coach wil dit seizoen hoge ogen gooien met zijn ploeg. Nason weet inmiddels dat er in de BeNe-League een topzes is ontstaan. Die zes teams kunnen van elkaar winnen én doen dat ook. ,,Het is niet meer zo dat twee ploegen boven de rest uitsteken. De topzes maakt het elkaar lastig in onderlinge wedstrijden en wint van elkaar. De topzes teams groeien qua niveau naar elkaar toe, en dat maakt de competitie alleen maar interessanter,” besluit Nason.

Flyers vs Chiefs; wees erbij!

Zaterdagavond neemt het team van Mike Nason en Jacco Landman het op tegen Chiefs Leuven! De face-off is 20.00 uur! Moedig het team aan en koop je tickets alvast in de voorverkoop via VanPlan.nl (klik hier).

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht