Verdediger Floris van Elten is volgend seizoen weer in het shirt van UNIS Flyers te bewonderen. De 24-jarige defense begint daarmee aan zijn derde seizoen bij UNIS Flyers.

Voor Floris was er geen moment van twijfel om weer terug te keren in Heerenveen. ,,Het was voor ons wel duidelijk dat we wilden blijven. Ik doe alles in overleg met mijn vriendin. Zij is mee verhuisd naar het noorden, dus ik vind het ook belangrijk dat zij het hiermee eens is. Zij moet nog een jaar studeren. Ze studeert aan de Universiteit van Groningen pedagogische wetenschappen.”

Het bevalt Floris goed in Heerenveen. ,,Eigenlijk bevalt alles in Heerenveen. Er heerst een topsportklimaat. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik het zo naar mijn zin zou hebben eigenlijk. Ik kom uit Eindhoven. Daar is veel reuring in de binnenstad. In Heerenveen is dat wat minder en daar moest ik wel even aan wennen. Maar nu vind ik het prettig hier. Je kunt je in het seizoen volledig op je sport focussen. We hebben een jong team en in sommige dingen hebben we nog veel te leren. Maar tegelijk zorgt een jong team ook voor een goede sfeer op de ijsbaan. Het is een leuke groep jongens en een leuke staf. Ook mijn vriendin heeft het goed naar haar zin. We voelen ons thuis, een tweede thuis.”

Vorig seizoen pakte UNIS Flyers het Nederlands kampioenschap, waar hij met veel plezier aan terug denkt. ,,We begonnen het vorige seizoen heel goed. Tot het OKT met het Nederlandse team in december stonden we bovenaan. Daarna sluipt er toch iets in, waardoor het minder ging. Daar hebben we veel van geleerd. En toch pakten we nog een prijs. Dat geloof hebben we gehouden. Als team is het misschien wel ‘goed’ dat het even iets minder ging. Van tegenslagen kun je namelijk leren. Het Nederlands kampioenschap was een beloning voor de periode waar we doorheen zijn gegaan. Uiteindelijk bereik je dat alsnog. Het seizoen daarvoor bijvoorbeeld hebben we alle finales gespeeld, maar ook alle finales verloren. Persoonlijk was ik er ook aan toe, om na zes verloren finales toch een prijs te pakken. Dat was een hele opluchting en een beloning voor het jonge team,” blikt Floris terug.

Floris van Elten 3 (c) Fanfoto.nl

Floris van Elten – Nederlands kampioenschap (c) Fanfoto.nl

Ook voor het komende seizoen kijkt hij weer uit naar mooie wedstrijden. ,,Het wordt leuker als de teams meer aan elkaar zijn gewaagd. Het gevaar zit in wedstrijden tegen lagere teams. Dat zijn ook lastige wedstrijden. Iedereen kan van elkaar winnen. Dat houdt ons als team scherp. Het is ook voor de fans interessanter. Ik zou nu niet durven zeggen dat een team er bovenuit steekt. Maar ik heb vertrouwen in ons eigen team. UNIS Flyers gaat altijd meedoen om de prijzen maar dat komt niet aanwaaien,” besluit Floris.

Seizoenkaart

De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart! Wil jij er ook weer bij zijn volgend seizoen en geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf missen? Bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht