De ‘Final Four’, het toernooi om het Kampioenschap van Nederland, zal ook dit jaar weer worden gehouden in Heerenveen. Het Thialf IJsstadion is in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 februari het decor van de strijd tussen de vier beste Nederlandse teams. 

De opzet is vrijwel hetzelfde als vorig jaar. De vier beste Nederlandse teams in de rangschikking van de BeneLeague kwalificeren zich voor de Final Four. Op zaterdag 24 februari om 17:00 neemt het hoogst geplaatste Nederlandse team het op tegen het vierde geplaatste team. Nummers twee en drie spelen op dezelfde avond om 20:30 voor de andere finaleplek. Op zondagmiddag om 15:00 volgt de finalewedstrijd. In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar geen sprake van een wedstrijd om de derde en vierde plaats.

Vorig jaar wonnen de UNIS Flyers het kampioenschap van Nederland door eerst in de halve finale Amsterdam met 7-1 opzij te zetten, en een dag later in een kraker van een finale HIJS Hokij Den Haag met 5-2 te verslaan. Voor het ijshockey in Nederland was de eerste editie een groot succes vanwege de vele toeschouwers die op Thialf afkwamen en de YouTube-uitzendingen die goed werden bekeken. Als organisatie zijn de UNIS Flyers dan ook trots en verheugd dat zij weer gastheer mogen zijn van dit mooie evenement.

Informatie over kaartverkoop wordt t.z.t. bekendgemaakt.

Deel dit bericht