De vooruitziende blik van de competitieleider was uitstekend. Zaterdag ontving UNIS Flyers Devils uit Nijmegen. Inderdaad, dezelfde Devils die UNIS Flyers woensdag in de bekerfinale had onttroond. Het feestje van die avond werd in Thialf nog eens dunnetjes over gedaan. De 6-1 (1-0, 3-0, 2-1) zege droeg daar zeker aan bij.

Het was een klein beetje de angst van trainer Mike Nason. ,,You don’t have to let your succes become the failure of the next game’’, zei de UNIS Flyers coach.

Dat werd het niet. Hij had daar uiteraard zelf een aandeel in en hamerde donderdag alweer op de focus voor zaterdag. Nason stond toe dat voor de wedstrijd de onooglijk grote trofee even aan het thuisplubliek geshowed mocht worden. Het echte feest mocht van de Canadese Nederlander pas na afloop van de revanchewedstrijd gevierd worden. Daarvoor had het bestuur van de Heerenveense club een mooi programma bedacht.

Opnieuw winst tegen Nijmegen

Die zou echter pas echt leuk worden als Nijmegen nogmaals verslagen zou worden, wist ook Trevor Petersen. ,,We willen nog meer prijzen winnen en daarom was deze wedstrijd ook cruciaal’’, aldus de topschutter van UNIS Flyers.

Hij had een groot aandeel in de uiteindelijk dubbele feestvreugde. Na een magere 1-0 tussenstand – Adam Bezak zette een betere thuisploeg op voorsprong – was Petersen met twee assists (op Brent Janssen en Viktor Nordemann, zijn eerste voor UNIS Flyers 1) en een goal mede verantwoordelijk voor de vroege beslissing tegen de verliezend bekerfinalist.

Dat Brandon Eden er in de derde periode nog even 4-1 van maakte, een domper voor doelman Martijn Oosterwijk die het nog altijd onwerkelijk vond een grote prijs gepakt te hebben met ‘zijn’ UNIS Flyers, mocht de pret verder niet drukken. Zeker niet nadat de trotse captain Trevor Hunt en nogmaals Brent Janssen voor de 6-1 eindstand tekenden.

Meet & Greet

Die eclatante zege zorgde er meteen na afloop voor dat de ruim 2000 bezoekers in Thialf het team de huldiging gaf die het verdiende. De meet en greet op het ijs en vervolgens nog een feestje in de businessclub en supportershome gaven aan dat iedereen in het succes wilde delen.

Mike Nason gunde het zijn spelers het feest achteraf meer dan. ,,We moesten deze pot winnen en omdat het de enige wedstrijd in dit weekeinde is, kunnen ze nu wel even genieten. We hebben onze koppositie geconsolideerd en een goede stap gezet naar de landstitel en de eindzege in deze reguliere competitie van de BeNe-League’’, wist Mike Nason.

Komend weekend

Hij en zijn mannen kunnen komend weekeinde een behoorlijk grote stap maken. Zaterdag komt de virtuele nummer twee Bulldogs Luik naar Thialf en een dag later moeten de Heerenveners zelf naar Geleen om Eaters Limburg te bestrijden.

Bij een dubbele winst is in elk geval het nationaal kampioenschap bijna een feit (de hoogst eindigende Nederlandse ploeg in de BeNe-League pakt die prijs). Maar ook het thuisvoordeel in de gehele play offs, als de prijs voor het winnen van de BeNe-Leaguecompetitie kan UNIS Flyers dan amper meer ontgaan.

 

Bekijk meer UNIS Flyers video’s

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht