Het hing al een poosje in de lucht, maar inmiddels is het definitief: Ernesto Klem maakt de overstap naar de Duitse topclub Eisbären Berlin. Klem was in juni al in Berlijn voor een try-out. De 18-jarige verdediger heeft zich dusdanig goed laten zien, dat hij mag blijven. Klem sluit aan bij het DNL-team van de Eisbären, maar gaat ook meetrainen mee met het DEL-team. 

Drie seizoenen geleden maakte Klem zijn debuut in de hoofdmacht van UNIS Flyers. In totaal heeft de kersverse Nederlands international 82 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en kwam in het shirt van Flyers tot 3 goals en 5 assists. In april van dit jaar maakte hij zijn debuut in het Nederlands Team en kwam direct tot scoren.

Eisbären Berlin staat bekend als een absoluut topteam in de Deutsche Eishockey Liga (DEL). De sterke jeugdopleiding van de club is actief in de Deutsche Nachwuchs Liga (DNL). Klem sluit zoals gezegd aan bij dit team, maar mag meetrainen met het DEL-team.

UNIS Flyers dankt Ernesto voor al zijn inzet voor de club in de afgelopen jaren, en wenst hem veel succes bij Eisbären Berlin!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

 

Deel dit bericht