UNIS Flyers verdediger Ernesto Klem was met het Nederlands team van U18 afgelopen week actief op het WK in Belgrado. In Division IIB wilden de ijshockeytalenten graag promotie afdwingen, maar dat is helaas niet gelukt, ondanks een prima toernooi.

Het Nederlands team U18 won tijdens dit toernooi van de leeftijdsgenoten van België (4-2 winst), Australië (2-1 winst), Kroatie (3-2 winst) en Servië (2-1 winst na overtime). In de laatste wedstrijd tegen China verloor het team (3-2), ondanks een 2-1 voorsprong voor Oranje. Daardoor pakte China uiteindelijk de eerste plek. Gastland Servië pakte plek twee en Nederland ging naar huis met de bronzen medaille.

UNIS Flyers had met drie spelers een aandeel in Nederland U18. Ernesto Klem, goalie Almer de Boer en verdediger Jeremy ten Brink (zie foto) kwamen voor Oranje uit in Belgrado. Ernesto Klem kende persoonlijk een extra succesvol WK U18. De verdediger van UNIS Flyers werd uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi. Klem was in vijf wedstrijden goed voor één goal en vier assists.

Deel dit bericht