Verdediger Ernesto Klem gaat in juni op try-out naar de Duitse topclub Eisbären Berlin. In Berlijn krijgt hij de kans een aantal trainingen af te werken met zowel het DEL-Team als het DNL-Team van de Eisbären. 

De 18-jarige international Klem staat al een aantal seizoen te boek als een absoluut toptalent. Drie seizoenen geleden maakte Klem zijn debuut in de hoofdmacht van UNIS Flyers. In totaal heeft Klem al 82 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en kwam hier tot 3 goals en 5 assists. In April maakte hij zijn debuut in het Nederlands Team en wist direct te scoren.

Eisbären Berlin staat bekend als een absoluut topteam in de Deutsche Eishockey Liga (DEL).  Komende weken krijgt Klem de kans om zijn talent te bewijzen aan de technische leiding van de club. Naast het DEL-team heeft Eisbären Berlin ook een sterke jeugdopleiding met een team dat actief is in Deutsche Nachwuchs Liga (DNL).

UNIS Flyers wenst Ernesto Klem ontzettend veel succes bij deze unieke kans en blijft met hem in contact over zijn ambities in zijn verdere ijshockeycarrière.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht