Na bijna twee weken zonder wedstrijd mag UNIS Flyers komend weekend eindelijk weer aan de bak in de BeNe-League. Het team van coaches Mike Nason en Jacco Landman speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Amsterdam Tigers in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Zondagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij Chiefs Leuven.

Herstellen en aansterken

Nason is blij dat zijn team weer een wedstrijd mag spelen, maar de coach vond het wel een beetje vreemd om twee weken lang wedstrijdvrij te zijn. ,,Om het positief te benaderen; de jongens hebben wat rust kunnen pakken. Jongens met (kleine) blessures kunnen herstellen en aansterken. Maar laat ik voorop stellen dat wij heel graag wedstrijden spelen. Het is niet leuk om zo lang zonder wedstrijd te zijn midden in het seizoen. Dus ik kijk uit naar komend weekend.”

Uitzonderlijke tijdstippen

Wegens de tijdelijke sluiting van de ijshockeyhal van Thialf, wijkt UNIS Flyers uit voor trainingen naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Een heel prettige oplossing, maar om de trainingen in te passen in de volle agenda van de Elfstedenhal, is UNIS Flyers genoodzaakt om soms op uitzonderlijke tijdstippen te trainen. ,,We trainen soms om 15.45 uur ’s middags, maar soms ook om 09.30 uur ’s ochtends. Dat vergt veel van spelers want zij moeten vrij nemen van hun werk. Het was daarom lastig om de complete groep telkens bij elkaar te krijgen, maar de jongens doen hun best om er te zijn,” vertelt Nason.

De Elfstedenhal heeft een prima ijsbaan, vindt Nason. ,,De ijshockeyhal is iets kleiner dan wij gewend zijn in Thialf. Maar het voldoet ons goed, de faciliteiten zijn in orde.”

Amsterdam Tigers

Vrijdagavond is UNIS Flyers gastheer in de Elfstedenhal voor Amsterdam Tigers. De wedstrijdpuck valt om 20.30 uur. Nason kijkt uit naar de wedstrijd, maar is ook op zijn hoede. ,,We kunnen van Amsterdam winnen, dat hebben we al twee keer bewezen (7-0 en 2-5, red.). Ik verwacht van ons dat we slim zijn en het ijshockey simpel houden. Vanaf het begin van de wedstrijd moet het gevoel goed zijn met de juiste mindset. We weten dat Tigers een hard werkend team heeft, maar als wij direct de controle pakken en uit de strafbank blijven, dan geef ik ons een goede kans.”

Chiefs Leuven

Vervolgens heeft UNIS Flyers één dag om te herstellen, want zondag reist de ploeg af naar België om het op te nemen tegen Chiefs Leuven. Drie weken geleden in Thialf won UNIS Flyers met 6-3. Toch verwacht Nason een andere wedstrijd zondagavond (20.00 uur). ,,Om te beginnen zijn de faciliteiten van de ijshal in Leuven anders. Het is een koude hal. We moeten mentaal goed gefocust zijn. Chiefs versloeg recentelijk nog Den Haag. Ze zullen proberen om ons te frustreren. Het is dan aan ons om geen domme strafminuten te pakken.”

In principe geeft Mike Nason daarna zijn ploeg een aantal dagen vrij voor de feestdagen. ,,Zoals het nu staat zijn we 24, 25 en 26 december vrij. We trainen op donderdag 27 december ’s ochtends vroeg weer in de Elfstedenhal,” besluit Nason.

Tickets vrijdag 21 december

Steun UNIS Flyers in deze periode en kom naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Moedig het team van Nason en Landman aan in de wedstrijd tegen Amsterdam Tigers! Wedstrijd begint 20.30 uur. Koop vlug je tickets in de voorverkoop via VanPlan (klik hier).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht