Zaterdag werd de fantastische seizoenstart en eindzege in de reguliere bekercompetitie extra glans gegeven. In Thialf declasseerde UNIS Flyers met 11-1 (4-0, 4-0, 3-1) Tilburg Trappers Toekomstteam. Een dag later kwam de domper door het onterechte 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) verlies bij Ehc ‘die bären’ Neuwied.

Natuurlijk wist iedereen bij UNIS Flyers dat er ooit een eerste nederlaag in dit seizoen zou komen. Dat die niet tegen Tilburg Trappers Toekomstteam zou zijn, wist ook elke volger van het vaderlandse ijshockey. Het was niet de vraag of die tiende en afsluitende bekercompetitiewedstrijd gewonnen zou worden, maar met hoeveel.

Geheel in de lijn van dit hele seizoen al, werd het een door het hele team meer dan verdiende eclatante 11-1 zege. Maar liefst 12 verschillende spelers kwamen met een doelpunt en/of een assist op het wedstrijdsheet.

UNIS Flyers op bezoek in Duitsland

Dat team reisde een dag later met een heerlijk gevoel naar het verre Neuwied. Al had coach Mike Nason zijn mannen wel op het hart gedrukt dat de Duitsers te boek staan als een van de betere deelnemers aan de Inter Region Cup.

Met die aangenomen wijsheid speelden de Heerenveners zoals Nason wenste. Als team, hard werkend, snel schaatsend en controlerend. ,,Vijf op vijf zijn we de hele wedstrijd de betere ploeg geweest. Helaas speelden we niet tegen vijf Duitsers, maar hadden zij in de referee een zesde man’’, mopperde Nason.

Hij constateerde dat twintig procent van de door de arbiter toegekende powerplays aan Neuwied terecht waren en dus overtredingen van UNIS Flyers. Nason: ,,Alle andere beslissingen sloegen echt nergens op. Daarbij mochten de Duitsers van alles zonder bestraft te worden.’’

Uit twee van de negen powerplays scoorde Neuwied en omdat alleen Trevor Petersen voor UNIS Flyers wist te scoren was na elf zeges in het twaalfde duel van dit seizoen de eerste nederlaag een feit.

,,Eerlijk, zo voelt het niet eens’’, zei Nason. ,,Als je zelf als team goed speelt, hard werkt en doet wat je moet doen maar op deze wijze dwars gezeten wordt, dan stap je ondanks de cijfers toch met een goed gevoel van het ijs. Dit haalt ons zelfvertrouwen echt niet naar beneden.’

De BeNe-League gaat van start

Dat kunnen zijn discipelen vrijdag in Thialf laten zien. Dan start voor UNIS Flyers de competitie in de BeNe-League. Zoetermeer Panters komt op bezoek. Dat team was in de allereerste officiële wedstrijd van het seizoen ook de tegenstander in de eigen ijshal en werd toen met 7-3 verslagen. Een hernieuwde zege geeft UNIS Flyers wellicht ook de flitsende start in de Belgisch/Nederlandse competitie.

Deel dit bericht