UNIS Flyers heeft voor komend seizoen Eef Gerritsen gecontracteerd. De 21-jarige aanvaller speelde voor het laatst in de Verenigde Staten bij Boston Jr. Bruins. In Nederland kwam Gerritsen uit voor Nijmegen.

Eef Gerritsen staat in Nederland te boek als talentvolle aanvaller. Hij is inzetbaar op zowel de Center als Winger positie. De afgelopen jaren beproefde de aanvaller zijn geluk in de Verenigde Staten in het junioren ijshockey.

Opgegroeid in Nijmegen

Eef Gerritsen is geboren in Nijmegen en speelde daar ook in de jeugd. In het seizoen 2016-2017 speelde hij een half seizoen in de jeugd van Moskitos Essen. In dat jaar speelde UNIS Flyers verdediger Viktor Nordemann ook in dat team. Een seizoen hiervoor maakte hij al zijn debuut in de BeNe-league bij Nijmegen. In 2017 maakte hij de oversteek naar de VS. Hier speelde hij in verschillende jeugdteams.  ,,Na mijn middelbare school wilde ik de wereld in om te gaan ijshockeyen. In de VS heb ik ontzettend veel geleerd. Ik kon volop trainen met vooral veel skills sessions. Elke dag kon ik twee uren trainen op het ijs,” vertelt Gerritsen. Bij de New Hampshire Jr. Monarchs speelde de Nijmegenaar nog kort samen met voormalig UNIS Flyers speler Tobie Collard.

Overstap naar Heerenveen

,,Ik kijk uit naar het komende seizoen en heb ontzettend veel zin om weer te gaan ijshockeyen. Tijdens het kennismakingsgesprek sprak de UNIS Flyers organisatie mij aan,” geeft de Nederlands jeugdinternational aan. Ook zijn ambitie is helder. ,,Ik wil graag winnen met het team komend seizoen.” Het afgelopen jaar heeft Gerritsen vooral veel zelfstandig getraind. “Twee keer per week heb ik op het ijs in Dordrecht gestaan. Daarnaast was ik in het krachthonk. In de zomer heb ik meer inline hockey gedaan buiten op straat,” besluit Eef Gerritsen.

 

Deel dit bericht