Vrijdag verloor UNIS Flyers van de Duitse Club EHC Neuwied (4-2). Zaterdag bleef de winst in eigen huis en versloeg het team Chiefs Leuven (4-0).

Henri Ruotsalainen was verantwoordelijk voor de twee goals die tegen de Duitse club EHC Neuwied zijn gemaakt. Helaas was het niet genoeg en bleef de winst van deze wedstrijd uit de Inter Region Cup in Duitsland. Ondanks het verlies kijkt Martijn Oosterwijk terug op een leuke wedstrijd. “Het is geweldig om tegen Duitse clubs te spelen. De fans zijn zo trots op hun club, dat je dit gelijk merkt in de sfeer. Ze zijn luidruchtig en het is nooit stil tijdens een wedstrijd.”

Shutout

Wessel Copier en Roope Nikkila zorgen er zaterdag voor dat de eerste periode werd afgesloten met een voorsprong van twee goals. Mike Collard wist later in de wedstrijd nog tweemaal te scoren waardoor de wedstrijd tegen Chiefs Leuven uiteindelijk met 4-0 beslist werd. Oftewel, een speciaal moment voor de goalie. Martijn: “Meestal wordt er gekeken naar het aantal keer dat er gescoord wordt en vergeten we dat een shutout ook een hele prestatie is.” Een shutout betekent dat er geen tegengoals gemaakt zijn. Voor Martijn was dit de eerste keer dit seizoen. “Tijdens de wedstrijd probeer ik daar niet aan te denken. Dan focus ik me op het moment, maar na afloop is het toch elke keer even speciaal”, spreekt Martijn trots.

Deel dit bericht