UNIS Flyers komt na de winterbreak prima uit de startblokken. Twee Belgische teams werden aan de zegekar gebonden. Vrijdagavond won UNIS Flyers met 8-3 van Mechelen Golden Sharks. Zondagavond werd met 5-0 gewonnen op bezoek bij Chiefs Leuven. 

De overwinning van vrijdagavond kwam met enige moeite tot stand. Na twee periodes (0-2 en 2-1) leidde Mechelen nog in de wedstrijd. Maar in de derde periode liep UNIS Flyers met zes goals binnen zes minuten uit naar een 8-3 voorsprong. Jeff Honebeeke startte als goalie. Hij had geen verklaring voor de eerste twee periodes. ,,Er ging van alles mis. We deden niet dat wat we de vorige wedstrijden lieten zien. Gelukkig konden we de wedstrijd herstellen in de derde periode. De coach heeft het vaak over ‘spelen met urgency‘. Dat als het écht moet, dat het dan ook lukt. Dat deden we in de derde periode,” blikt Jeff terug.

Teambeleving

Na de winterbreak pakt UNIS Flyers vooralsnog de volle buit, met vier winstpartijen uit evenveel wedstrijden. In de eerste helft van het seizoen liep het spel van UNIS Flyers nog niet altijd gesmeerd. ,,We hebben veel nieuwe jongens in het team. Je zag dat we nog aan elkaar moesten wennen. De winterbreak heeft ons goed gedaan, denk ik. We zijn als groep dichter bij elkaar gekomen. Er zit meer teambeleving in,” vertelt Jeff. ,,Dat merk je aan de chemie onderling. Maar ook dat spelers beter op elkaar ingespeeld raken. Maar aan de andere kant houd je altijd momenten dat het niet lukt in een wedstrijd.”

Jeff vormt een goalie-duo met Martijn Oosterwijk. Tegen Mechelen Golden Sharks mocht Jeff weer starten. ,,Dat was wel even geleden, ja”, lacht Jeff. ,,Ik had er ook veel zin in. Het was niet alleen een wedstrijd voor het team, maar ook voor mezelf. Om er mentaal weer klaar voor te zijn om te spelen. Als goalie is vertrouwen belangrijk. En dat zit vooral mentaal. Ik bedoel, iedere goalie kan een puck tegenhouden of vangen. Maar om mentaal sterk te zijn en er elke keer te staan als het moet, dat is belangrijk. Fijn om weer op het ijs te staan!” besluit Jeff.

Komend weekend geen thuiswedstrijd

Aanstaande weekend staat er voor UNIS Flyers één wedstrijd op het programma. Vrijdagavond speelt UNIS Flyers op bezoek bij UltimAir Hijs Hokij in Den Haag. De wedstrijd start om 20.30 uur.

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht