Het was even spannend voor coach Mike Nason hoe zijn team uit de korte break én het gedwongen uitwijken naar Leeuwarden zou komen. Zonder kleerscheuren, zo bleek. Vrijdag werd Amsterdam in de 11-Stedenhal met 8-1 (2-1, 3-0, 3-0) verslagen en zondag was Chiefs in Leuven met 4-2 (0-0, 3-0, 1-2) de mindere van UNIS Flyers.

Het is allermaal behelpen. Het voorlopig sluiten van Thialf heeft de nodige impact op het vlaggenschip van de Heerenveense ijshockey-enclave. De 11-stedenhal is plots thuishaven. De behulpzaamheid vanuit de provinciehoofdstad wordt in alle geledingen uiterst gewaardeerd, maar het is aanpassen.

Te sterk voor Amsterdam

,,De trainingstijden zijn heel anders’’, start Nason. ,,We hebben zowel een keer per week in de ochtend, middag als avond ijstijd in Leeuwarden. Dat is een heel ander ritme dan dat we in Thialf gewend zijn en zorgt ook nog eens iedere keer voor een incomplete groep.’’

Toch is de trainer van UNIS Flyers blij met hoe zijn mannen de veranderingen doorstaan. ,,Mijn indruk is dat het allemaal niet al te veel invloed zal hebben op het spel en resultaat.’’ Die verwachting werd het afgelopen weekeinde inderdaad waargemaakt door de Heerenveense ploeg.

Vrijdagavond was de start in Leeuwarden tegen Amsterdam nog vals. De bezoekers openden in het thuisduel van UNIS Flyers nog sterk, maar werden daarna toch op basis van klassenverschil én een op schot zijnde Tony Demelinne (4x!) simpel aan de kant gezet.

Winst in Leuven

Ook zondag was er behoorlijk verschil tussen UNIS Flyers en opponent Chiefs Leuven. Nason: ,,Die ploeg heeft evenwel een ijzersterke goalie (Ryan Malinowski, red.). We hadden 61 schoten, maar scoorden door uitstekend keeperswerk maar vier keer.’’

Het was voldoende om ook de vijfde zege van deze decembermaand in de BeNe-League te kunnen vieren. ,,Dat was ook ons vooraf gestelde doel en ik ben blij dat we die ondanks alle tegenslag omtrent Thialf gewoon gehaald hebben’’, zei Nason, die met zijn team nog steeds het minst aantal verliespunten in de Lage Landencompetitie heeft.

Zaterdag halve finale beker

Hij kan zijn ploeg nu met vertrouwen toe laten werken naar een mogelijke drieluik met Nijmegen. Zaterdag komt Devils voor het eerste halve finaleduel in het bekertoernooi naar Leeuwarden. Een dag later wordt de best of three-serie wellicht al in het Nijmeegse Triavium beslist.

Nason is daar positief over. ,,We zitten nog steeds in een goede flow. Daarbij mist Nijmegen hun absolute topscorer John Reed Ross. Hij is zaterdag geschorst. Als we ons focussen moet een dubbele zege haalbaar zijn’’, voorspelt Nason.

Tickets voor de wedstrijd zijn online in de voorverkoop. Er zijn slechts nog enkele tickets beschikbaar voor de wedstrijd. De face-off is om 17:00 uur.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht