Met enige zorg ging Mike Nason het belangrijke speelweekeinde in de BeNe-League tegemoet. Die zorg was ongegrond. UNIS Flyers won vrijdag in de Uithof met 3-2 van Hijs Hokij The Hague en troefde een dag later Microz Eaters Limburg met 4-2 af.

De zorg van Nason en diens assistent Jacco Landman was vooral gebaseerd op de halve bekerfinale. Vorig weekeinde stonden de eerste twee duels in de best of three-serie met Ahoud Devils Nijmegen op het programma. UNIS Flyers verzuimde om de klus al in dat weekeinde te klaren en verloor het tweede duel, na winst thuis, onnodig in overtime.

Teamprestatie

,,Je merkte aan alles dat de ploeg daar mee zat. Ze wilden tegen Nijmegen spelen, dat derde duel afwerken en de finale veilig stellen’’, vertelde Nason.

Dat beslissende derde duel is echter pas komende woensdagavond, in de Leeuwarder 11-Stedenhal. De zorg van Nason was dus dat zijn mannen zich niet goed genoeg konden focussen op de toppers in de BeNe-League.

,,Zonder tot groots spel te komen, hebben we het er prima af gebracht. Vrijdag winnen in Den Haag, een echte teamprestatie, en de dag erop ‘back tot back’ Geleen van ons afschudden. Het kan minder hoor’’, zei Nason lachend.

Play-Off gevoel

Hij had zijn mannen wel met een play off gevoel het ijs op laten gaan. ,,Ze moesten spelen zoals in een play off wedstrijd. Volle bak, offensief en agressief spelen. Door zo te spelen waren het ook nog eens een soort trainingswedstrijden voor woensdag.’’

Dat ook de spelers toch telkens met Nijmegen in het achterhoofd rondliepen, bevestigde Lars den Edel. De vorig seizoen zo sterk spelende aanvaller komt eindelijk weer richting dat goede niveau van vorig jaar.

,,Voor mezelf wilde ik veel te graag nog beter gaan spelen dan vorig jaar’’, vertelt Den Edel. ,,Dat gaat na een zomer stil staan echt niet vanaf de eerste dag. Ik legde mezelf te veel druk op en dan gaat dat tussen de oren zitten. Maar nu ben ik weer sterk en overtuigd dat ik op de goede weg ben. Dat zie je in mijn spel terug.’’

Goalies

Hij scoorde zaterdag de belangrijke 3-0, al kwam Geleen door twee powerplaygoals knap terug tot 3-2. De winst ging echter toch verdiend naar UNIS Flyers, dat overigens zelf verzuimde de wedstrijd eerder te beslissen en ook nog eens een excellerende Rowan Delil in de Geleense goal vond.

Ook woensdag zal zelf scoren en enkele van de vele kansen afmaken cruciaal worden. Want met Deniz Mollen heeft ook Nijmegen een zeer sterke goalie. ,,Maar na dit weekeinde is de moraal natuurlijk zeer goed en iedereen is gebrand op het halen van de finale. Dus ik reken er op dat we het redden’’, zei Nason.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht