Aanvaller Dennis Sikma draagt ook komend seizoen het shirt van UNIS Flyers. Dennis is pas 22 jaar, maar heeft al vijf seizoenen in de hoofdmacht van UNIS Flyers achter zijn naam staan. Komend seizoen wordt dus zijn zesde jaar in dienst van UNIS Flyers.

De reden dat Dennis zijn contract bij UNIS Flyers heeft verlengd, is eigenlijk heel simpel. ,,Omdat ik het spelletje zo leuk vindt,” lacht Dennis. ,,Maar ook omdat we een leuke spelersgroep hebben. Ik heb het naar mijn zin bij UNIS Flyers. Ik kan ijshockey goed combineren met mijn studie aan de Universiteit. Daar heb ik een topsportstatus. Dat helpt vooral wanneer ik door ijshockey minder tijd heb voor studie, dan wordt door de Universiteit naar een oplossing gezocht.”

Tijd voor studie

Dennis studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen, daar volgt hij de studie Econometrics and Operations Research. ,,In het afgelopen jaar heb ik al mijn tijd aan mijn studie besteed, om te zorgen dat ik al mijn vakken haalde. In één jaar zitten twaalf vakken. Ik heb er voor gekozen om ook nog een dertiende vak te volgen, zodat ik het komende jaar iets rustiger heb,” vertelt Dennis, die sinds maart van dit jaar alweer volop in training is. ,,In maart ben ik begonnen met krachttraining en ga ik met Aldo twee keer per week hardlopen. Dat hardlopen doen we gevarieerd. Soms een lange afstand, of sprintwerk. Maar ook voetenwerk met de ladder, of we zetten pionnen uit en doen draai- en keerwerk.”

Geen invloed

Voor het komende seizoen weet Dennis nog niet wat hem te wachten staat. ,,Ik denk dat het moeilijk is om te kijken waar de teams staan. Het is moeilijk om dat in te schatten. Maar aan de andere kant moet het ook niet veel uitmaken, hoe goed de andere teams zijn. Je hebt daar toch geen invloed op. Ik denk dat het mooi zou zijn als wij weer voor de prijzen kunnen spelen, net zoals het laatste seizoen. Ik denk dat het na de eerste serie wedstrijden duidelijker wordt waar de teams staan ten opzichte van elkaar.”

De geboren Heerenvener kan niet wachten om weer op het ijs te staan. ,,Ik moet zeggen dat ik in het begin altijd wel wat moeite heb om weer het gevoel te krijgen. Misschien heb ik wat langer tijd nodig dan anderen. Maar we hebben een langere voorbereiding en meer dan een maand tot de eerste wedstrijd. Dus we hebben tijd om te wennen,” aldus Dennis.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht