Mark Hoekstra heeft z’n handtekening gezet onder een nieuw seizoen bij UNIS Flyers. De 26-jarige verdediger begint daarmee aan z’n elfde seizoen in de hoofdmacht van Flyers.

Mark kan niet wachten om weer te beginnen. ,,De kans is nu wel vrij groot dat het doorgaat,” steekt hij van wal. ,,Eerlijk is eerlijk, soms ben je na een seizoen wel even blij dat je rust hebt. Maar in de zomerperiode begint het weer te kriebelen en heb je weer zin in een nieuw seizoen.”

Werk, mountainbike en vissen

Ondanks dat Mark het afgelopen anderhalf jaar moest doen zonder ijshockey, heeft hij niet stil gezeten. ,,Ik heb me prima vermaakt. Ik heb natuurlijk mijn werk, en daar heb ik het druk genoeg mee. Daarnaast ga ik graag mountainbiken en vissen. Ik blijf dus wel bezig. Maar goed, dat is natuurlijk niet hetzelfde als ijshockey. Ik wil graag weer het ijs op,” lacht Hoekstra.

Mark verwacht dat het eerst weer wennen zal zijn om op het ijs te staan. ,,Ik heb wel gesport, maar de eerste weken op het ijs moet je wel weer wennen. Qua gevoel sta je er direct wel weer, maar je lichaam moet straks wennen aan een andere belasting.”

Spelen in Thialf

De solide verdediger en Nederlands international hoefde overigens niet lang na te denken of hij nog een seizoen door wil. ,,Ik heb zin om weer op het ijs te gaan. Om weer te spelen in Thialf, om tijdens wedstrijden weer voor publiek te spelen. Ik vind het nog veel te leuk en ga graag nog een seizoen door.”

Strafminuten

Een opvallende statistiek liet zien dat Mark afgelopen seizoen in de BeNe-League maar twee strafminuten pakte. ,,Daar ben ik me niet van bewust,” lacht hij. Mark is er in ieder geval niet mee bezig. ,,Een straf pakken is nooit handig, natuurlijk. Ik moet wel zeggen dat ik afgelopen seizoen weinig in de situatie ben geweest dat ik een straf moest pakken. Voorheen had ik die momenten vaker. Blijkbaar gaat me dat steeds beter af.”

Hoe de selectie van UNIS Flyers er komend seizoen precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Maar Mark weet zijn rol in het team. ,,Ik wil gewoon weer plezier in het spel hebben en wedstrijden kunnen spelen. Als er een aantal jonge jongens doorstromen wil ik hen ook helpen. Ik wil ze de kans geven om beter te worden. Dat is ook iets wat ik graag wil doen,” besluit Mark.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht