Dave van den Bos speelt ook het komende seizoen voor UNIS Flyers. De 20-jarige aanvaller is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de selectie van coach Mike Nason.

Voor Dave was de keuze om door te gaan bij UNIS Flyers snel gemaakt. ,,Ik vind het spelletje ijshockey heel erg leuk,” vertelt hij. Maar ook het verlies van zijn vader afgelopen seizoen speelde mee in zijn besluit. ,,Mijn vader zou het niet gewild hebben dat ik zou stoppen. Dat speelt 100% mee. Na alles wat er gebeurt is vorig jaar, stond het wel vast dat ik door zou gaan.”

Het afgelopen seizoen was voor Dave daardoor een mix van emoties. ,,Na alle omstandigheden vond ik het een leuk seizoen. We pakten ook nog een prijs. Maar naast het ijshockey was het natuurlijk niet leuk. IJshockey was voor mij een uitweg. Ik heb heel veel hulp van de jongens gehad die altijd voor me klaar staan en waar ik terecht kon als ik ergens mee zat. Maar ze lieten me soms ook met rust als ik dat nodig had. Dat is heel erg fijn. Ze voelden dat heel goed aan. Door het ijshockey kon ik me drie uurtjes per dag op iets anders focussen,” vertelt Dave open.

Met de toevoeging van de Duitse teams afgelopen seizoen en de andere opzet van de Nederlandse bekercompetitie, vindt Dave dat de competitie leuker is geworden. ,,De Duitse teams zijn een goede toevoeging. Ze spelen een heel goed niveau ijshockey. Dat is voor de ontwikkeling van het Nederlandse ijshockey alleen maar beter. Daarnaast vind ik het erg leuk dat we in de bekercompetitie tegen Capitals Leeuwarden gaan spelen. Dat is ook nog in de buurt en gaat een mooi potje worden, denk ik,” verwacht Dave.

Seizoenkaart

Moedig jij Dave komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht