Terwijl het seizoen van UNIS Flyers nog niet ten einde is, wordt er achter de schermen al met een schuin oog gekeken naar het volgende seizoen. UNIS Flyers is zeer verheugd dat hoofdcoach Mike Nason zijn contract bij de club heeft verlengd. 

De 40-jarige Nason streek in het seizoen 2007-2008 neer in Heerenveen en is daarna nooit meer vertrokken. Als speler was Mike Nason bijzonder succesvol bij Flyers. Met 329 punten in 227 wedstrijden voor de Heerenveense ijshockeyclub staat Nason op plek 8 op de ranglijst van meest gescoorde punten voor Flyers. Na zijn carrière als speler ging Nason aan de slag als coach in Thialf en werd hij in het seizoen 2015-2016 hoofdcoach van UNIS Flyers. Inmiddels is hij alweer zeven seizoenen hoofdcoach bij UNIS Flyers.

Voorzitter Henk Hoekstra is blij met de contractsverlenging van zijn coach. ,,Het wordt alweer zijn achtste jaar als coach van het eerste team van UNIS Flyers. In de afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld als een coach, trainer met een duidelijke visie in het ontwikkelen van spelers en van een team. Dit past bij de visie van het bestuur van de club. We zijn blij met Mike als coach en hebben vertrouwen in de toekomst.”

Beloning

Mike Nason is uiteraard ook content dat hij zijn werk mag voortzetten bij UNIS Flyers. ,,Ik wil graag onderdeel zijn van het proces,” vertelt Nason. ,,Het maakt mij ook blij om de resultaten te zien van de afgelopen zeven jaar. Met sommige jongens werk ik al sinds dat ze 11 of 12 jaar oud waren en nu spelen ze in het eerste team. Ik wil deel uitmaken van hun ontwikkeling. Dat is mijn ‘beloning’. Die ervaring vind ik leuk en geeft mij voldoening, om spelers te ontwikkelen en ze elke week beter zien worden.”

Next generation

De coach presteert het elk seizoen weer om een team te smeden en om spelers beter te maken. Dat is ook zijn grootste motivatie. ,,Het is mijn drive om elke keer de beste resultaten te boeken die mogelijk zijn, maar wel met een realistische blik en een duidelijke doelstelling. De jonge spelers die nu komen zijn de next generation. Hen wil ik succes laten boeken. We hebben dit seizoen een selectie met een paar oudere spelers, een ‘midden’ groep met jongens in de mid-twintig en een aantal jonge spelers. In die selectie zie ik ontwikkelingen. Spelers in de ‘midden’ groep ontwikkelen zich tot leiders en bepalende spelers, maar ook de jonge jongens maken stappen en laten zich steeds meer gelden. Dat proces is belangrijk en daarin wil ik ze graag motiveren.”

Het is duidelijk wat de coach voor ogen heeft met zijn team bij UNIS Flyers. ,,Duurzame groei is de beste route. Ik wil graag met spelers werken die hier niet voor één seizoen zijn en dan weer vertrekken. Ik wil graag bouwen aan een team en nieuwe spelers inpassen. Met de bestaande groep die er al is, om dan een hecht team te smeden. Met de normen en waarden die er gelden. Wij doen dit nu al een jaar of zeven en we hebben al succes geboekt. Dat wil ik graag voortzetten,” besluit Nason.

Bestel alvast je tickets!

Steun jij hoofdcoach Mike Nason samen met zijn team in de finale tegen Bulldogs Liège? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,50, voor volwassenen is de ticketprijs € 19,00. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. Dit wil je niet missen en moedig UNIS Flyers aan! Tot zondag! Wedstrijd begint om 19.30 uur.

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Martin de Jong

 

 

Deel dit bericht