Komend weekend wordt de eindrangschikking in de bekercompetitie bekend. UNIS Flyers gaat vrijdagavond op bezoek bij Zoetermeer Panters. Zaterdagavond krijgt het team van coach Mike Nason bezoek van Cairox Hijs Hokij Den Haag. Het doel van UNIS Flyers is om de eerste plek in de bekercompetitie te bemachtigen. Wat daarvoor nodig is? Twee overwinningen met een doelsaldo van +6.

Terugblik

Vorig weekend was UNIS Flyers oppermachtig in de wedstrijden tegen Antwerp Phantoms (10-2) voor de BeNe-League en op zondagmiddag tegen Tilburg Trappers Toekomstteam (11-1) voor de bekercompetitie. Die prestaties stemden coach Mike Nason tevreden. ,,Zowel de powerplay als de penalty-kill ging goed,” blikt Nason terug. ,,Ik vond ons goed spelen tegen Antwerp Phantoms en we waren scherp voor de goal. De wedstrijd gaf ons een positief gevoel.” Tegen Trappers Toekomstteam kwam de scoredrift pas laat op gang. ,,Dat was belangrijk, de scores hielden we gelukkig goed vast tot het einde van de wedstrijd.”

De coach van UNIS Flyers ziet dat zijn team vooruitgang boekt. De ploeg werkt hard om telkens een hoger niveau te halen. ,,Of we een hoger niveau halen kun je misschien stellen als je goed tegen betere tegenstanders speelt. We zijn als team met een proces bezig, en daar gaan we komend weekend weer mee bezig. De chemie in het team is goed. We zijn nog vroeg in het seizoen, het is pas november, maar ik vind dat het zelfvertrouwen in het team goed is.”

Wijzigingen

In het begin van het seizoen heeft Nason een aantal keren de samenstelling van zijn aanvalslijnen gewijzigd. Het was even zoeken naar de juiste formatie, maar de coach is tevreden hoe het momenteel loopt. ,,Ik heb een paar keer een wijziging toegepast in de lijnen. We hebben ook te maken met blessures, waardoor ik werd gedwongen aanvalslijnen te wijzigen. Maar ik vind dat het steeds beter gaat, ook de spelers met individuele kwaliteiten komen steeds beter tot hun recht.”

Zoetermeer en Den Haag

Komend weekend verwacht de coach veel van zijn team tegen Zoetermeer Panters. Naast de winst, moet er ook gestreden worden voor het doelsaldo. Echter stuurt Nason zijn manschappen het ijs op om primair de wedstrijd winnend af te sluiten. Eerder dit seizoen won UNIS Flyers in Thialf met 7-1 van Zoetermeer. ,,Ik verwacht dat Zoetermeer beter is dan de wedstrijd in Thialf. Ik stuur de jongens het ijs op om de wedstrijd te winnen. Meer niet. Aan doelsaldo denken we vooralsnog niet.”

Zaterdagavond komt Hijs Hokij Den Haag op bezoek in Thialf. Een big game vindt Nason. De coach is benieuwd hoe zijn team zich gaat wapenen tegen de bezoekers, maar weet dat Flyers hun eigen spel moet spelen. Dit seizoen stonden beide teams al twee keer tegenover elkaar en twee keer zegevierde Flyers. Tijdens de Ron Bertelingschaal won UNIS Flyers met 3-1 en in de bekercompetitie werd in Den Haag met 2-4 gewonnen. ,,Ik verwacht een goede wedstrijd van beide ploegen. We hebben een paar keer van ze gewonnen en we willen dat nu weer doen. Ik verwacht dat Chris (Eimers, coach Hijs Hokij) zijn team uiterst gemotiveerd aan de wedstrijd laat beginnen. We moeten dus op onze hoede zijn,” weet Nason.

Zelfvertrouwen en thuisvoordeel

Als eerste te eindigen in de bekercompetitie heeft als groot voordeel dat je in de play-offs het thuisvoordeel geniet. Maar naast het thuisvoordeel is prestige ook belangrijk voor Nason. Hij wil gewoon de beste zijn in de bekercompetitie. ,,De eerste plek is natuurlijk ideaal, maar daar winnen we nog geen prijs mee. Een eerste plaats is altijd goed want je bent de beste van de competitie. Het is een goede prestatie. Daarmee bouw je aan zelfvertrouwen en succes.”

Wie UNIS Flyers mogelijk treft in de halve finales van de play-offs, maakt voor de coach niet uit. ,,Volgens mij kan het nog alle kanten op. De hele top vier kan nog redelijk gehusseld worden. Alles hangt af van de uitslagen van komend weekend.”

Thuisvoordeel in de halve finale is van belang, vindt Nason. ,,Dat is een groot voordeel, ja,” beaamt de coach. ,,Je wilt graag thuis spelen. Een eerste wedstrijd thuis spelen, zorgt voor extra druk bij de tegenstander. Maar de halve finale play-offs is een best-of-three serie. Dat is een korte serie. Maar het belangrijkste is dat we een zo goed mogelijke uitgangspositie creëren komend weekend voor de play-offs,” besluit Nason.

Zaterdagavond: kom naar Thialf!

Wil je er bij zijn komende zaterdag wanneer UNIS Flyers het opneemt tegen Hijs Hokij Den Haag? De puck-drop is om 20.00 uur in Thialf! Wil je niet in de rij staan? Koop dan je tickets in de voorverkoop mét korting via VanPlan (klik hier!).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht