UNIS Flyers kan ook komend seizoen beschikken over Trevor Hunt. De 36-jarige Canadees is ook het aanstaande seizoen captain van UNIS Flyers. Het betekent zijn vierde opeenvolgende seizoen in het shirt van UNIS Flyers.

Bij Trevor was er geen enkele twijfel om terug te keren. ,,Ik heb nooit getwijfeld om terug te keren, als de club me graag terug zou willen hebben.” Trevor werkt in Canada bij een mijnbedrijf op de afdeling HR. ,,Ik heb een geweldige werkgever en hij is ook een liefhebber van ijshockey. Hij vertelde me dat mijn werk op mij wacht als ik naar Heerenveen ga om te ijshockeyen. Dat maakt de keuze wel gemakkelijk. Maar ik vraag wel veel van mijn gezin, omdat zij telkens mee moeten verhuizen,” geeft Trevor toe.

Wat dat betreft maakt Trevor momenteel een spannende tijd mee. Zijn vrouw staat namelijk op het punt van bevallen. ,,We verwachten begin september ons tweede kindje,” vertelt Trevor. De geboorte zal nog in Canada plaatsvinden, en zodra de baby goed is aangesterkt, vliegt Trevor met zijn gezin naar Nederland. ,,Daardoor sluit ik wel iets later aan bij de selectie,” vertelt hij.

Trevor is blij dat hij nog een seizoen deel uitmaakt van UNIS Flyers. ,,Los van ijshockey; mijn vrouw komt uit de buurt van Heerenveen. Daar is zij opgegroeid en heeft ze nog familie en vrienden. Ik vind het ook belangrijk dat zij hen om zich heen heeft. En wat betreft het ijshockey: Flyers is de meest professionele ijshockeyclub in de BeNe-League. Kijkend naar het bestuur, het management, de teambegeleiding, de fans. Maar ook de faciliteiten in Thialf, dat is heel professioneel. Het maakt me trots om daar deel van uit te maken.”

Hij ziet ook dat de selectie van UNIS Flyers is aangevuld met jongere spelers. ,,Dat doen ze om de gemiddelde leeftijd wat omlaag te brengen,” lacht Trevor, doelend op z’n eigen leeftijd. ,,Ik help de jongere spelers natuurlijk graag. Maar ze moeten het ook zelf doen. De coaches zijn er om ze verder te helpen, maar ik sta uiteraard voor ze klaar.”

Trevor kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ,,Eigenlijk kom ik maar voor één reden, en dat is om te winnen. Vorig jaar wonnen we eindelijk weer de BeNe-League, na een aantal jaar. Met de nieuwe jongens die er zijn, hebben we weer nieuwe energie om er wederom een mooi seizoen van te maken,” besluit Trevor.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht