Forward Brent Janssen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract voor één jaar bij UNIS Flyers. De speler die vorig seizoen de prijs pakte voor Best Allround Forward, is een belangrijke speler voor het team van coach Mike Nason. De ervaren aanvaller laat zich ook defensief gelden en is daarmee een echte teamplayer.

Het duurde deze zomer wel een tijdje voordat Brent Janssen de knoop doorhakte om weer een seizoen voor UNIS Flyers uit te komen. ,,Het duurde inderdaad even,” beaamt Brent. ,,Afgelopen seizoen was niet top. Dat was mentaal zwaar. Je hebt geen prijzen gewonnen. Daarnaast heb ik een kleine van anderhalf jaar. Dan wordt het leven toch wel anders. Dus ik moest deze zomer wel even mijn hoofd weg van ijshockey houden. Maar ik besef dat ik nu nog kan ijshockeyen. Ik vind het straks ook leuk dat mijn zoontje een wedstrijd kan bijwonen. IJshockey is een onderdeel van mijn leven. Dat is het altijd geweest. De prioriteit van het ijshockey verandert een beetje. Je doet het voor de goede wedstrijden. We hebben een hartstikke goede club en Thialf zit vaak vol.”

Ontwikkeling

Brent gaat het volgende seizoen in met een team met veel nieuwe gezichten. Hij is benieuwd hoe het team zich gaat ontwikkelen. ,,Het is altijd de vraag hoe het uitpakt. Je mist natuurlijk Tony en Marco (Demelinne en Postma, red.), maar je krijgt er nieuwe frisse spelers voor terug. Met Martijn (Oosterwijk, red.) hebben we een heel goede goalie binnen gehaald. Dus ik ben benieuwd hoe het seizoen gaat lopen,” vertelt Brent.

Begeleiding

Over zijn verwachtingen voor het komende seizoen is Brent helder. ,,Ik weet niet of we favoriet zijn,” zegt hij. ,,Daardoor is de druk er misschien wel iets van af. Je gaat dan vanuit een ander opzicht spelen. Maar natuurlijk ga je altijd voor de prijzen. We hebben jonge jongens die nu stappen moeten maken, en die we gaan begeleiden.”

Nog ruim een week, dan start de eerste ijstraining alweer voor UNIS Flyers. Brent heeft in de zomer goed doorgetraind. ,,Ik word wat ouder en weet wat ik nodig heb om me voor te bereiden op een seizoen. Ik let goed op voeding en sport genoeg om fit te blijven. Het mentale aspect is belangrijker. Die knop moet ik straks weer omzetten. Als ik eenmaal weer op het ijs sta, dan voelt het goed,” aldus Brent.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Kom jij Brent komend seizoen aanmoedigen in Thialf? Voor € 160 kun je volgend seizoen de wedstrijden van UNIS Flyers bezoeken in Thialf. Voor jeugd tot en met 17 jaar is een seizoenkaart € 70. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht