Het volledige competitieprogramma van de BeNe League voor het seizoen 2023/’24 is bekend. UNIS Flyers neemt het in het openingsweekend op tegen Mechelen Golden Sharks en Heylen Vastgoed HYC.

Zaterdag 30 september neemt UNIS Flyers het om 20.00 uur thuis in Thialf op tegen Mechelen Golden Sharks. Een dag later staat in Herentals op hetzelfde tijdstip de wedstrijd tegen Heylen Vastgoed HYC op het programma. De ploeg sluit het reguliere seizoen af zoals het begon, met een wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. Face off van die wedstrijd is vrijdagavond 23 februari om 21.00 uur in Mechelen.

Opvallend in het competitieprogramma is de wedstrijd tegen EC Die Bären 2016 e.V. op donderdagavond 28 december. ,,Middenin de Kerstvakantie zijn mensen vaak op zoek naar leuke uitjes. Wij denken met een wedstrijd op donderdagavond op die behoefte in te spelen. Met één van de Duitse teams als tegenstander”, legt Henk Hoekstra uit. Daarnaast treft UNIS Flyers op zaterdagavond 30 december in EG Diez Limburg direct weer een Duitse tegenstander in Thialf.

Waar de competitie afgelopen seizoenen tussen Kerst en de jaarwisseling een korte break kende, is dat dit seizoen anders, geeft Henk aan: ,,We hebben gevraagd om, in stijl met de ijshockeytraditie in het buitenland, door te spelen tijdens de feestdagen. Het kan altijd op veel enthousiasme rekenen van ijshockeyers en fans!” Naast de wedstrijden op donderdag 28 en zaterdag 30 december, komt Heylen Vastgoed HYC Herentals op vrijdag 22 december op bezoek in Thialf. In de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, zaterdag 6 januari 2024, neemt de ploeg het thuis op tegen UltimAir HIJS Hokij Den Haag.

Beker & Kampioenschap van Nederland

Wedstrijden voor de Beker van Nederland worden gespeeld in het weekend van 27 – 29 oktober (kwartfinale) en 8 – 10 december (halve finale). Is een derde wedstrijd nodig om de beslissing te brengen, dan zijn deze wedstrijden op een doordeweekse avond. De bekerfinale wordt gespeeld op zondag 4 februari 2024. Het weekend van 1 – 3 maart is gereserveerd voor het kampioenschap van Nederland.

Play-offs BeNe League

De play-offs beginnen op vrijdag 8 maart. De kwart- en halve finales worden gespeeld in een best-of-three. De finale (best-of-5) begint in het weekend van 22 – 24 maart.

Het complete overzicht met alle wedstrijden van UNIS Flyers vind je hier.

Deel dit bericht