Voorafgaand aan de strijd om de Ron Bertelingschaal werden de awards voor de beste spelers van het afgelopen seizoen bekend gemaakt. Een groot deel van deze prijzen werd gewonnen door spelers van de UNIS Flyers. 

Sjoerd Idzenga, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen, won ook dit jaar de Gobel-de-Bruyn-trofee. Deze prijs is genoemd naar het duo Gerry Gobel en John de Bruyn die in 1979 tijdens het B-WK het doel verdedigde. Door hun prestatie kwalificeerde Oranje zich destijds voor de Olympische Spelen in Lake Placid.

De Jack de Heer-trofee, genoemd naar de topscorer aller tijden van de nationale ploeg, ging naar #19 Marco Postma. Hij volgt zijn teamgenoot Ronald Wurm hiermee op. Naast deze prijs wint Marco Postma ook de Frans Henrichs-bokaal. Deze prijs is voor de meest waardevolle Nederlandse speler.

De prijs voor het talent van het jaar is genoemd naar oud-international Bennie Tijnagel, die in 2005 op 41-jarige leeftijd overleed. Dit jaar is deze award gewonnen door het duo Niels van der Vossen en Raymond van der Schuit van HIJS Hokij Den Haag.

De Wim Kuit-trofee, de award voor de meest waardevolle scheidsrechter of linesman in de Eredivisie, is genoemd naar oud-scheidsrechter en voormalig referee-in-chief Wim Kuit. Dit jaar ging de award naar Ramon Sterkens.

Foto: Jan Hofstede

Deel dit bericht