Guy Kunst kwam vorig jaar over van Tilburg Trappers Toekomstteam, maar door de Covid19-situatie kwam er geen ijshockeyseizoen. Komend seizoen is hij wederom van de partij en hoopt zijn eerste wedstrijden in het Flyers-shirt te spelen.

De 21-jarige aanvaller kijkt met enige teleurstelling terug op afgelopen jaar waarin dus geen ijshockeycompetitie werd gespeeld. ,,Ja, ontzettend jammer,” steekt Guy van wal. ,,Je komt met maar één bedoeling bij Heerenveen, en dat is om jezelf in de kijker te spelen. Als dat dan niet lukt is het ontzettend jammer. Ergens had ik nog stille hoop dat het seizoen alsnog van start kon gaan, maar dat is niet gebeurd.”

Propedeuse

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Guy was namelijk vorig jaar september gestart met een opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Zodoende kon hij zich volledig focussen op z’n studie. ,,En ik heb mijn propedeuse gehaald in het eerste jaar,” klinkt het trots. ,,Daar ben ik erg blij mee. Het was één van mijn doelstellingen en dat is gelukkig gelukt. Als ik dat had moeten combineren met ijshockey, dan was mijn studie ook belangrijk geweest. Maar nu had ik iets meer tijd en ruimte voor de studie.”

Guy geniet aan de Hanzehogeschool van een topsportstatus, waardoor hij meer flexibiliteit heeft om de ijshockeysport met z’n studie te combineren. ,,De school houdt dan rekening met mijn ijshockeyagenda. Als ik bijvoorbeeld in de play-offs zit, en ik heb net in die week twee tentamens. Dan kan ik die tentamens bijvoorbeeld naar een moment verplaatsen.”

Beste club van Nederland

Ondanks dat het ijshockeyseizoen vorig jaar niet van start ging, heeft Guy al wel met een deel van de selectie op het ijs gestaan. ,,Ik heb tot eind december getraind met de jongens. Dat is mij goed bevallen. Er heerst een leuke sfeer in de groep. En de trainers die we hebben, die kunnen mij zoveel leren en geven. Dat is één van de redenen waarom ik heb verlengd. Daarnaast speel je voor de beste club van Nederland. Zo zie ik het wel. Ik kom van Tilburg. Daar speelden we het met Toekomstteam in de BeNe-League, en hadden daar niet zoveel te vertellen. Toen kwam ik in contact met hoofdcoach Mike Nason, en mocht ik aansluiten bij het team van UNIS Flyers. Dat vind ik een eer. Ik denk ook wel dat ik goed in het team pas,” vertelt Guy.

Voor het aanstaande seizoen is Guy benieuwd hoe het gaat lopen, maar voor zichzelf heeft hij een duidelijke verwachting. ,,Dat ik een vaste waarde wordt en dat iedereen op mij kan rekenen als ik op het ijs sta. Ik wil alles geven om het maximale te presteren. En dat begint bij de trainingen,” klinkt Guy strijdvaardig.

Foto: Robert Bos

Deel dit bericht