Maatschappelijk Partner

UNIS Flyers is maatschappelijk partner van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân. Agrarisch Natuurfonds Fryslân zet zich in om weidevogels weer geschikte grond onder de voeten te bieden

Weidevogels in Friesland

De kievit (ljip) is dé weidevogel die hoort bij Fryslân. Maar helaas is zij in het voorjaar steeds minder hoorbaar en zichtbaar. Agrarisch Natuurfonds Fryslân heeft samen met boer Murk Nijdam in Wommels geschikte grond voor weidevogels ontwikkeld. Deze “skriezeboer” zet zich met hart en ziel in voor de weidevogels. En met succes. Op zijn land broeden in het voorjaar meer dan 90 paren van de grutto (skries). Het hoogste aantal per hectare van de wereld! De “kening van de greide” (grutto) wordt ook wel de panda van Fryslân genoemd. Deze weidevogelsoort is bijna geheel afhankelijk van de Friese weiden en wordt serieus in zijn bestaan bedreigd.

Door maatschappelijk partner van Agrarisch Natuurfonds Fryslân te zijn, wil UNIS Flyers haar betrokkenheid bij Fryslân en in het bijzonder met de natuur en de weidevogels laten zien.

UNIS Flyers Agrarisch Natuurfonds Fryslân

Klik hier om de website van Agrarisch Natuurfonds Fryslân te bezoeken.

Uniek wedstrijdshirt

UNIS Flyers zal op zaterdag 1 februari 2020 in een speciaal ontworpen wedstrijdshirt gaan spelen. Op het shirt prijkt niet de vertrouwde adelaar maar een kievit. Alle wedstrijdshirts zullen worden geveild voor het Agrarisch Natuurfonds Fryslân.

UNIS Flyers Agrarisch Natuurfonds Fryslân Speciale shirt

 

Deel dit bericht