Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 27 januari
Aanvang 20:30 uur

UNIS Flyers VS Silverdome Panters

Heerenveen
BeNe-league

Ticketing

Zaterdag 27 januari
Aanvang 20:30 uur

VS

Heerenveen
BeNe-league

Zaterdag 20 Januari: UNIS Flyers - LACO Eaters Geleen. Bestel tickets online!

Zaterdag 20 Januari: UNIS Flyers - LACO Eaters Geleen. Bestel tickets online!

Op zaterdagavond 20 januari om 20:00 is het weer tijd voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van de UNIS Flyers in het eigen Thialf. De Flyers ontvangen dan de LACO Eaters uit Geleen. Gezien de rijke historie van beide clubs - het zijn de twee Nederlandse clubs die het langst onafgebroken op het hoogste niveau spelen - mogen de altijd intense confrontaties tussen de Flyers en Eaters inmiddels als een klassieker worden beschouwd. 

Zo troffen beide teams elkaar de voorgaande twee BeneLiga-seizoenen maar liefst vier(!) keer in een finale. Twee bekerfinales werden door de Flyers gewonnen. In 2016 werd het in Eindhoven 4-1 voor de Friezen, die daarmee hun eerste hoofdprijs sinds 2002 wisten te winnen. Een jaar later onderstreepten de strijdkrachten van coach Mike Nason de nieuwe favorietenstatus: met maar liefst 8-1 werd Geleen vernederd. De teams kwamen elkaar ook twee keer tegen in de openingswedstrijd van het seizoen, de Ron Berteling Schaal. In zowel 2016 als 2017 bleef de schaal in Geleen, waar beide krakers door het thuisteam, aangemoedigd door zijn hartstochtelijke fans in de Limburgse heksenketel, met 4-3 werden gewonnen. 

Ondanks dat de teams 300 kilometer en een drie uren durende busrit van elkaar verwijderd liggen, is de rivaliteit tussen de Flyers en Eaters door de jaren heen gegroeid en neemt deze derby-achtige proporties aan. Het eerstvolgende hoofdstuk in deze klassieker zal geschreven worden op zaterdagavond 20 januari om 20:00 in Thialf. Deel hiervan uitmaken? Bestel nu je tickets alvast op https://www.unisflyers.nl/ticketing-kaartverkoop/voorverkoop/

Foto: Martin de Jong

Gepubliceerd: woensdag 10 januari 2018

Overige nieuwsberichten

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden