Er viel veel te juichen voor het toegestroomde publiek in Thialf, waar UNIS Flyers met maar liefst 11-0 won van Mechelen Golden Sharks in de BeNe-League. Een dag eerder werd overigens nog met 5-0 verloren op bezoek bij Liège Bulldogs. Wisselend succes voor het team van hoofdcoach Mike Nason. 

Glunderend

De grootste glimlach na afloop van de 11-0 gewonnen wedstrijd kwam van jongeling Tom Speel. De pas 17-jarige aanvaller maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de selectie van Mike Nason. Tom Speel maakt een goede ontwikkeling door en zag zijn harde werken zondagavond bekroond met zijn eerste treffer op het hoogste niveau. ,,Ja, dat is prachtig”, glundert Speel. ,,Ik heb er toch wel lang op moeten wachten. Elke wedstrijd ga je ervoor om die eerste goal te maken. Het is vet mooi dat dat nu eindelijk is gelukt.”

Tom Speel maakte dit seizoen de overstap vanuit de RTC naar het eerste team van UNIS Flyers. En die interne transfer bevalt hem tot nu toe uitstekend. ,,Ik ben goed opgevangen door het team en door de staf. In het eerste bij UNIS Flyers is alles veel professioneler dan ik gewend was. Niet alleen qua organisatie, maar ook in de voorbereiding op een wedstrijd bijvoorbeeld,” vertelt Speel, die graag zijn goals blijft maken. ,,Ik ben een redelijk allround aanvaller. Ik maak graag goals en geef assists. Hopelijk volgen er nu meer,” besluit hij met een glimlach.

Wisselingen

Tegen Mechelen Golden Sharks ontbraken Trevor Hunt en Eef Gerritsen. Daardoor waren er opnieuw wisselingen in de samenstelling van de selectie. Volgens aanvaller Wessel Copier, goed voor twee goals tegen Mechelen, maakt dat weinig uit. ,,Je moet je altijd aanpassen. Je traint bijna elke dag met die jongens, dus als er dan een wisseling is maakt niet zoveel uit.”

Naast te treffers van Wessel Copier, was ook Roope Nikkilä goed op dreef. Hij maakt maar liefst vier goals tegen Mechelen.

De behendige aanvaller kon een dag eerder tegen Bulldogs Liège niet voorkomen dat UNIS Flyers tegen een 5-0 nederlaag aanliep. ,,We waren over de hele linie niet goed genoeg,” geeft Copier toe. ,,Voor Luik vielen de goals te gemakkelijk. Dat mag ons niet gebeuren.” UNIS Flyers heeft dit seizoen al een paar keer een nederlaag moeten incasseren. ,,Sportief is dat niet wat we willen. Ik denk dat bijna alle nederlagen onnodig waren. Daar moeten we van leren,” besluit Copier.

Tickets

Volgend weekend treedt UNIS Flyers opnieuw aan in Thialf. Zaterdagavond ontvangt UNIS Flyers namelijk Snackpoint Eaters Limburg-Geleen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Wil jij hier graag bij zijn? Bestel hier alvast je tickets! Op zondag reist UNIS Flyers af naar België voor de confrontatie met HYC Herentals. De face-off van die wedstrijd is om 20.00 uur.

Foto: Margo Mulder

 

 

 

Deel dit bericht