Na drie jaar UNIS Flyers trekt Wessel Copier vanaf september het shirt aan van Utrecht Dragons. De 26-jarige aanvaller gaat daarmee terug naar de club waar hij ook in de jeugd speelde.

Na drie jaar komt er een einde aan het reisgeweld dat Wessel met een glimlach trotseerde. Door zijn werk als fysiotherapeut reed hij voor trainingen en wedstrijden op en neer van Utrecht naar Heerenveen. ,,Maar reizen zag ik niet als issue,” lacht Wessel. ,,Ik zorgde dat ik mijn belletjes voor mijn werk in de auto kon doen. Of gewoon een muziekje of podcast luisteren. Ik vond het prima.”

Dat Utrecht Dragons zijn volgende bestemming wordt, is mogelijk geen verrassing. ,,Ik heb altijd contact gehouden met de club. Daarnaast ken ik nog veel mensen in de organisatie en in de teams. De laatste jaren is Utrecht aan de weg aan het timmeren en maken ze mooie stappen. De organisatie wordt groter,” vertelt Wessel. Bij Utrecht Dragons krijgt Wessel ook een functie in de jeugdopleiding.

Wessel gaat UNIS Flyers wel missen. ,,Iedereen binnen en rondom de organisatie ga ik missen. Ik heb het super naar mijn zin gehad bij Flyers. Natuurlijk met mijn teamgenoten maar bijvoorbeeld ook met de materiaalmannen en het mediateam. Iedereen is heel geïnteresseerd naar elkaar en ik voelde me thuis. Ook een vol Thialf ga ik zeker missen.”

Wessel Copier 2 - UNIS Flyers (c) Fanfoto.nl

Wessel Copier met de beker van het Nederlands kampioenschap (c) Fanfoto.nl

Met trots kijkt Wessel terug op het winnen van de BeNe-League. ,,Dat was een enorme mijlpaal voor de club en voor mij. Dat was een bijzonder jaar. Maar ook afgelopen jaar het nationaal kampioenschap was speciaal, ook omdat we in dat jaar wat tegenslagen hadden.”

Niet alleen ijshockey-gerelateerd, maar ook het teamgevoel vond Wessel heel speciaal. ,,Hoe we als team zijn omgegaan met het overlijden van Geran… Dat was heel heftig. Maar ook het verlies van Martijn zijn dochtertje. Dat raakt je enorm. Martijn is één van de steunpilaren van het team. En dan is het mooi om te zien hoe als Flyers daarmee omgaat. We hadden een heel hechte groep.”

Tot slot heeft Wessel nog een dankwoord aan alle Flyers fans. ,,De hele organisatie maar ook vooral de fans wil ik heel erg bedanken voor de afgelopen 3 jaar. Ondanks dat Heerenveen ver van mijn huis was heb ik me altijd thuis en welkom gevoeld. Ik heb geen moment met tegenzin naar Heerenveen gereden. Ondanks dat er veel mensen op de tribune zitten, leer je de fans kennen. Je herkent ze. Ontzettend bedankt en wie weet tot ziens!”

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht