UNIS Flyers heeft Martijn Oosterwijk voor volgend seizoen vastgelegd. De 28-jarige goalie komt over van Visby/Roma, uitkomend op het derde ijshockey-niveau in Zweden. Oosterwijk is voor UNIS Flyers geen onbekende. Tussen 2011 en 2015 verdedigde hij vier seizoenen het doel van de Heerenveense ijshockeyclub. Daarna maakte Martijn de overstap naar Tilburg Trappers, dat uitkomt in de Duitse Oberliga. Na twee succesvolle seizoenen in Tilburgse dienst ging Martijn het avontuur aan in Zweden, waar hij twee seizoenen speelde bij Visby/Roma.

Vertrouwd gevoel

Komend seizoen trekt Martijn Oosterwijk dus het UNIS Flyers-tenue weer aan. Hij kijkt uit naar zijn terugkeer in Thialf. ,,Ik heb het altijd ontzettend goed naar mijn zin gehad bij Flyers. Nu deed de kans zich voor om terug te keren en die wil ik graag pakken.” Naast het ijshockey in Heerenveen, duikt Martijn ook de studieboeken in. ,,Ik ga Commerciële Economie studeren aan de Johan Cruyff Academy in Groningen. De combinatie met ijshockeyen in Heerenveen en studeren is Groningen is goed te doen. Daarnaast ben ik in Groningen opgegroeid en dat is mijn thuis. Het voelt heel vertrouwd om weer terug te zijn.”

Ondanks de uitstapjes die Martijn in de afgelopen jaren maakte naar Tilburg Trappers en Visby/Roma in Zweden, is hij UNIS Flyers altijd blijven volgen. ,,Ik heb een aantal goede vrienden bij UNIS Flyers waar ik regelmatig contact mee heb. Ook met Mike Nason heb goed contact onderhouden. Het gevoel bij de club is altijd positief gebleven,” vertelt Martijn.

Ervaring overbrengen

Martijn weet hoe afgelopen seizoen is verlopen en wat komend seizoen de verwachting is ,,Om te beginnen willen we als club graag meedoen om de prijzen. In het afgelopen seizoen was de uitval naar Leeuwarden een hinderlijke onderbreking, maar desondanks werd toch de finale van de BeNe-League gehaald,” weet Martijn.

Voor het volgende seizoen is hij helder: ,,Ik kom naar UNIS Flyers om prijzen te winnen. Ik heb in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan en dat wil ik graag op de groep overbrengen. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en het defensief zo goed mogelijk neerzetten. Een shut-out is voor een goalie fantastisch, maar dat doe je niet alleen. Ik ben een teamplayer en als team willen wij zo goed als mogelijk presteren,” is Martijn duidelijk.

Als Groninger in Heerenveen

In 2015 liet Martijn Oosterwijk Heerenveen achter zich, maar hij komt bij UNIS Flyers weer spelers tegen met wie hij in 2015 al samenspeelde. ,,Dat is heel erg leuk. Ik kwam destijds als Groninger naar Heerenveen en ben vanaf het begin heel goed opgevangen. Destijds was er wel sprake van rivaliteit tussen Groningen en Heerenveen. Volgens mij heb ik ook ooit eens geroepen dat je als Groninger nooit in Heerenveen gaat spelen,” grapt hij. ,,Ik had het de afgelopen twee seizoenen goed naar mijn zin in Zweden, en kon daar ook bijtekenen voor volgend seizoen. Maar ik word straks 29, en de kans deed zich voor om terug te keren bij UNIS Flyers. Daarom grijp ik dit met beide handen aan. Ik heb zin in komend seizoen!” aldus Martijn.

Seizoenkaart voorverkoop van start

Wil jij Martijn volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? De voorverkoop van seizoenkaarten voor het volgende seizoen is al gestart! Momenteel geldt er een extra korting op de seizoenkaarten. Deze early bird seizoenenkaarten zijn € 145 voor volwassenen en € 65 voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook met korting het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier op een seizoenkaart te bestellen.

Deel dit bericht