Het is UNIS Flyers niet gelukt om de titel in de BeNe-League te prolongeren. Bulldogs Liège was in de best-of-five serie met 3-1 te sterk. In de vierde finale-wedstrijd wonnen de Belgen in Thialf met 0-3 en beslisten daarmee de finale-serie. 

Voor UNIS Flyers eindigt daarmee het ijshockeyseizoen. Een seizoen waarin het team van coach Mike Nason iedere finale haalde, maar ook elke finale op de tweede plek eindigde. Floris van Elten blikt terug op deze finale-serie. ,,Het is en blijft ijshockey. Er kan altijd nog iets gebeuren waardoor de wedstrijd kantelt. Maar het geluk zat vandaag niet mee, een puck die voor de lijn blijft liggen en een schot op de paal. Dat maakt het verschil,” verzucht de verdediger. ,,Details beslissen een wedstrijd. Het is zuur. We zijn aan elkaar gewaagd. We hebben één van de jongste teams van de competitie, dus ik denk dat we uiteindelijk ook trots mogen zijn dat we telkens de finales wisten te halen. Naar de toekomst kijken is dit een ervaring die we meenemen.”

Ook kind van de club Marc Nijland baalt van de nederlaag. ,,We konden vandaag het verschil niet maken. De powerplays verzilverden we niet. Dat deden we bijvoorbeeld in de halve finale wel,” vertelt de 25-jarige aanvaller. Evenals Floris, is ook Marc trots op de teamprestatie die UNIS Flyers dit seizoen leverde. ,,Ik denk dat niemand dit van ons had verwacht aan het begin van dit seizoen. We kregen veel nieuwe en jonge spelers erbij. Dat we uiteindelijk alle finales haalden en in die wedstrijden telkens heel dichtbij de overwinning waren, hadden weinig mensen verwacht.”

,,We moeten hiervan leren. Maar op het ijs moet je het doen. Je speelt de finales, en dat zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Dat dit seizoen weer finales werden uitgezonden op NOS, dat zijn mooie momenten. Ook de fans, die telkens weer naar Thialf en naar de uitwedstrijden kwamen, dat respecteren wij als team enorm. Het verlies in deze finale is zuur, maar we mogen ook trots zijn,” besluit Marc.

Foto: Fanfoto.nl

 

Deel dit bericht