UNIS Flyers heeft in Luik het kampioenschap gepakt van de BeNe-League. In de finaleserie voor het kampioenschap versloeg UNIS Flyers het Belgische Bulldogs Liège. In de beslissende derde wedstrijd won UNIS Flyers met 2-1, waarmee ook de best-of-three serie werd beslist in Fries voordeel: 2-1. 

Gemakkelijk ging het niet in Luik. Na de eerste periode stond er nog een 0-0 op het scorebord. In de tweede periode kwam Bulldogs Liège op 1-0 voorsprong door Bryan Henry. Pas in de derde periode wist UNIS Flyers ook op het scorebord te komen. Riku Pitkänen zette UNIS Flyers op 1-1. Overtime moest uiteindelijk de beslissing brengen. UNIS Flyers startte de overtime met twee spelers in de strafbank, waardoor er een vijf-op-drie situatie ontstond. De Luikse aanvallen werden weerstaan. Nadat het weer drie-op-drie was, ontsnapte Roope Nikkilä aan de Belgische defensie, en met een schijnbeweging passeerde hij de Luikse goalie en bezorgde daarmee UNIS Flyers het kampioenschap van de BeNe-League.

UNIS Flyers wint hiermee voor de tweede keer in historie de BeNe-League. In 2017 was de laatste keer. Na de verloren finales om de Nederlandse beker en het Nederlands kampioenschap (beide finales gingen verloren tegen Hijs Hokij Den Haag) pakt UNIS Flyers dit seizoen dus wel de BeNe-League.

Deel dit bericht