De BeNe League zal komend seizoen worden uitgebreid. Twee Duitse teams treden toe tot de BeNe-League. EHC Neuwied en Diez Limburg maken het volgende seizoen deel uit van de BeNe-League. Met dat bericht trad de bond vandaag naar buiten.

De clubvoorzitters, samen met het BeNe League bestuur, hebben deze week een besluit genomen over de opzet van seizoen 2023-2024. Daarin is besloten dat de competitie versterkt zal worden door de toetreding van EHC Neuwied en Diez Limburg. Deze uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal voor de BeNe League-competitie, aangezien het de grenzen van de competitie verlegt en een platform biedt voor internationale samenwerking en competitie.

De toevoeging van de twee Duitse teams zal de sport verder bevorderen en de kwaliteit van het ijshockey in de regio vergroten. Helaas heeft de BeNe League ook moeten vernemen dat Zoetermeer Panters heeft besloten om komend seizoen niet meer deel te nemen aan de competitie. Hoewel hun afwezigheid betreurd wordt, is de BeNe League vastberaden om de ijshockeysport te blijven stimuleren en te ontwikkelen, en kijkt uit naar een succesvol seizoen 2023-2024.

Imports

In het licht van de nieuwe ontwikkelingen hebben de clubs overeenstemming bereikt over enkele belangrijke wijzigingen in de opzet van de competitie. Voor het komende seizoen zal elke club maximaal met drie imports mogen spelen, terwijl er geen status spelers meer zullen zijn. Deze veranderingen zijn bedoeld om de competitiviteit te vergroten en kansen te bieden aan talentvolle spelers uit diverse achtergronden. De BeNe League organisatie kijkt vol verwachting uit naar het komende seizoen en is vastbesloten om een spannende en hoogwaardige competitie te bieden aan de fans en supporters in Nederland en Belgiƫ. De toevoeging van EHC Neuwied en Diez Limburg zal zeker bijdragen aan het versterken van de competitie en het vergroten van de internationale uitstraling van het ijshockey in de regio.

Planning

In de komende weken zal het BeNe League bestuur zich buigen over de invulling van het competitieschema. Er zal zorgvuldig worden gekeken naar de beschikbaarheid van de teams en mogelijke speeldata, met als doel een evenwichtig en aantrekkelijk schema te creƫren dat recht doet aan de belangen van alle clubs en fans.

Start seizoenkaartverkoop

UNIS Flyers start over circa twee weken met de seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen! Berichtgeving hierover volgt binnenkort, dus houd de website en de e-mail in de gaten!

Tot volgend seizoen!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht