Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 21 oktober
Aanvang 20:00 uur

UNIS Flyers VS Eaters Geleen

Heerenveen
Bekercompetitie

Ticketing

Zaterdag 21 oktober
Aanvang 20:00 uur

VS

Heerenveen
Bekercompetitie

Team UNIS Flyers krijgt steeds meer vorm

Team UNIS Flyers krijgt steeds meer vorm

Zo midden in de zomer krijgt het team van UNIS Flyers steeds meer vorm. Opnieuw hebben vijf ijshockeyers hun contract verlengd voor één jaar bij de Heerenveense club. Het gaat om verdedigers Mark Hoekstra, en Kenny Welles en de aanvallers Aldo van Aalderen, Lars den Edel en Dennis Sikma.

Coach Mike Nason is blij dat de vijf spelers opnieuw de kleuren van UNIS Flyers zullen gaan dragen.
Mark Hoekstra, afgelopen seizoen goed voor  11 goals en 12 assists in 42 wedstrijden, is volgens Nason één van de betere Nederlandse verdedigers in de competitie. “Hij is zeer stabiel in zijn prestasties en mede daardoor zeer waardevol voor ons. Het afgelopen seizoen maakte hij opnieuw progressie.” Nason verwacht dat Hoekstra zich komend seizoen zich verder blijft ontwikkelen en blijft doorgroeien.

Een andere verdediger die terugkeert in de selectie van UNIS Flyers is Kenny Welles. De 22e jarige speler wordt door Nason getypeerd als een harde werker en een doorbijter. “Hij is nog steeds jong en was afgelopen seizoen een betrouwbare verdediger. Hij stond er toen het team hem nodig had en bewijst daarmee zijn waarde voor UNIS Flyers.” Het afgelopen seizoen kwam Welles 42 wedstrijden in actie en scoorde daarin eenmaal en zorgde voor vier assists.

Aanvaller Aldo van Aalderen maakt zich op voor zijn zevende seizoen in de hoofdmacht van UNIS Flyers. Het vorige seizoen wist Van Aalderen 6 keer het net te vinden en bereidde nog eens 11 goals voor. Nason: “Aldo wist zich afgelopen seizoen sterk te verbeteren doordat hij zijn eigen grenzen verlegt. Hij snapt het spel en kent zijn rol in het team. Hij is een absolute teamspeler en komt voor zijn medespelers op wanneer dat nodig is.”

Het afgelopen seizoen was ook een goede voor de vanuit Verenigde Staten teruggekeerde Lars den Edel. “Hij heeft een goed seizoen gekend en is gegroeid als speler. Met zijn fysiek is hij waardevol op de powerplay. Bovendien beschikt Lars over het talent om goals te maken. Hij beschikt ook over de leiderschapskwaliteiten om een dragende speler te worden voor het team”, aldus Nason. Den Edel maakte het afgelopen seizoen 8 goals en 13 assists.

De Nederlandse jeugdinternational Dennis Sikma blijft bij UNIS Flyers. Nason: “Onder de Nederlandse spelers is hij één van de besten. Hij werkt ontzettend hard en benut zijn talent. Een intelligente speler die ijshockey snapt. Komend seizoen is hij klaar voor meer ijstijd”.

Komende weken verwacht UNIS Flyers de selectie verder te kunnen presenteren.

G: Sjoerd Idzenga

D: Pippo Limnell Finocchiaro, Yan Turcotte, Mark Hoekstra, Kenny Welles

F: Ronald Wurm, Marco Postma, Tony Demelinne, Adam Bezak, Aldo van Aalderen, Lars den Edel, Dennis Sikma

Gepubliceerd: vrijdag 21 juli 2017

Overige nieuwsberichten

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden