Het is UNIS Flyers niet gelukt om het Nederlands kampioenschap naar zich toe te trekken. In Utrecht was UltimAir Hijs Hokij met 4-3 te sterk. Daardoor prolongeerde UNIS Flyers de landstitel helaas niet. De goals van Flyers kwamen van Jasper Nordemann, Kevin Nijland en Trevor Hunt.

In De Vechtsebanen werd UNIS Flyers gesteund door veel Flyers fans die de reis naar Utrecht hadden gemaakt. Onder toeziend oog van de fans kwam UNIS Flyers al in de eerste minuut op achterstand. Maar nog in de eerste periode boog het team van coach Mike Nason die achterstand om in een voorsprong. Twee keer werd een powerplay benut. Eerst door Jasper Nordemann, daarna door Kevin Nijland. In de tweede periode kreeg UNIS Flyers een dubbele straf, en Hijs Hokij profiteerde optimaal: twee treffers binnen 30 seconden: 3-2. Captain Trevor Hunt zorgde daarna met een droge knal nog voor 3-3, maar vlak voor het einde van de periode zette oud-Flyer Ronald Wurm Hijs Hokij wederom op voorsprong: 4-3. In de slotperiode kwamen beide teams niet meer tot scoren, waardoor Hijs Hokij na de Nederlandse beker, ook de landstitel wist te winnen.

‘Gevoel dat er meer in zat’

Aanvaller Kevin Nijland zag een strijdend UNIS Flyers die de wedstrijd niet wist te kantelen. ,,Ik had het gevoel dat we hier klaar voor waren. We wilden revanche nemen op de bekernederlaag van vorige week. We kwamen op 2-1 voorsprong, en je hebt de wedstrijd in handen. Als team hebben we hard gewerkt om deze wedstrijd te winnen. Maar helaas valt de wedstrijd de andere kant op. Het zijn de kleine dingen die daarvoor zorgen. Hier zijn we heel zuur van. Ik heb het gevoel dat hier meer in zat.”

Vertrouwen

,,Deze komt hard aan,” vertelde verdediger Frits Doop na afloop. ,,We hebben veertig minuten goed gespeeld, en twintig minuten niet. We hadden het volste vertrouwen in een goede afloop. De revanchegevoelens waren groot.” Vorige week de bekerfinale, nu de finale om het landskampioenschap. Voor Doop waren dit zijn eerste ‘echte’ finales. ,,Vorige week was ik nerveus, en voelde ik spanning. Vandaag was ik meer relaxed en was er gezonde wedstrijdspanning.”

De focus kan nu volledig gericht worden op de playoffs van de BeNe-League. ,,Klopt, dat wordt alles of niets,” blikt Doop alvast vooruit. ,,Daar moeten we volledig voor gaan. We hebben nog één kans om een prijs te pakken. Daar gaan we voor.” Donderdagavond 10 maart 2022 speelt UNIS Flyers de kwartfinale in de playoffs voor de BeNe-League. Tegenstander is Snackpoint Eaters Limburg.

Tickets kwartfinale playoffs

Wil je donderdagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan je tickets alvast hier! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,50 online, voor volwassenen is de ticketprijs € 14,00 online. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. UNIS Flyers neemt het op tegen Snackpoint Eaters Limburg. Dit wil je niet missen en moedig UNIS Flyers aan! Tot donderdag! Face-off is om 20.30 uur.

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht