De defensie van UNIS Flyers moet het vanaf nu doen zonder Niels van der Vossen. De 26-jarige verdediger stopt met ijshockey, nadat hij negen seizoenen lang de clubkleuren van UNIS Flyers verdedigde.

Enige twijfel over zijn beslissing is nog steeds in zijn stem te horen. Maar Niels van der Vossen heeft de knoop doorgehakt. Hij stopt met ijshockey en gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière en andere bezigheden.

,,Het is voor mij dubbel,” geeft Niels toe. ,,IJshockey is een prachtige sport, maar er zijn ook andere dingen die ik ontzettend leuk vindt. En de sport kost gewoon veel tijd. Op zich is dat prima, omdat ik de sport fantastisch vind. Maar als je werkt of naar school gaat, dan kun je vanaf september tot en met maart er eigenlijk niets naast doen. En met een uitwedstrijd ben je eigenlijk de hele dag weg. Maar het spelletje vind ik nog steeds geweldig en dat ga ik ook zeker missen.”

Niels kreeg afgelopen februari een andere baan, en dat zorgt voor wat minder flexibiliteit. ,,Mijn vorige baan was om vijf uur ’s middags klaar. Dan weet je dat je om zes uur in Thialf kunt zijn. Mijn huidige werk heeft niet die planbaarheid, waardoor het werk lastiger te combineren is met ijshockey.”

Daarnaast heeft Niels de komende periode ook meer tijd voor zijn vriendin. ,,We gaan eind augustus ook nog trouwen,” vertelt Niels enthousiast. ,,Nu kan ik ook meer tijd met haar doorbrengen en is er ruimte om andere dingen te gaan doen.”

Niels behoorde tot de succesvolle lichting bij UNIS Flyers die de afgelopen seizoenen een aantal prijzen pakte. Ook behoorde hij de afgelopen jaren steevast tot de selectie van het Nederlands team. Eén moment staat Niels nog goed bij. ,,Volgens mij was dat het eerste jaar van de BeNe-League. Met UNIS Flyers hadden wij een grote rivaliteit met Herentals. Volgens mij gingen we in de play-offs naar game 5 die we uiteindelijk verloren. Dat seizoen daarna wonnen we de BeNe-League, uitgerekend van Herentals. Juist die teleurstelling van het ene jaar en het succes van het jaar daarna, daar kijk ik met veel plezier op terug.”

,,Over de jaren hebben we met UNIS Flyers een hoop gewonnen, en ook een hoop mooie momenten beleefd en prachtige potjes ijshockey gespeeld. Ook dat er steeds meer publiek in Thialf naar de wedstrijden komen kijken is geweldig,” vertelt Niels.

Dat hij het ijshockey en het team gaan missen, dat staat buiten kijf. ,,Je wordt een heel hechte groep Dat is iets heel moois. Het samen strijden, het samen feest vieren. Het geouwehoer in de kleedkamer. Dat ga ik zeker missen,” besluit Niels.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht