Het is UNIS Flyers niet gelukt om de tweede wedstrijd in de finale-serie in eigen huis te winnen. Bulldogs Liège pakte de winst in Thialf (1-3) en brengt de stand in de best-of-five op 1-1. Woensdag reist UNIS Flyers weer af naar Luik voor de derde wedstrijd in deze finale-serie. 

Zaterdagavond pakte UNIS Flyers in Luik de voorsprong in de finale-serie, door met 2-0 te winnen. Een dag later wist UNIS Flyers datzelfde kunstje voor eigen fans niet te herhalen. Lang bleef het 1-1 in Thialf, en in de slotperiode liep Bulldogs Liège uit naar 1-3.

Aanvaller Dennis Sikma gooide zich zo nu en dan letterlijk voor de puck om een tegentreffer te voorkomen. Maar ook hij was niet bij machte om het tij te keren. ,,In beide wedstrijden waren we wel gelijkwaardig aan elkaar,” steekt Dennis van wal. ,,Vandaag hadden we minder powerplays. Daar konden we dus het verschil niet mee maken, zoals we in de halve finale-serie wel deden.”

Ondanks het verlies in de tweede finale-wedstrijd, zag Dennis ook genoeg goede punten. ,,We geven weinig weg. Het is zuur dat je deze wedstrijd verliest, maar we gaan door. Woensdag weer een wedstrijd in Luik. We hebben laten zien dat we daar kunnen winnen en reizen dus ook met vertrouwen af naar Luik.” En wat er dan nodig is om daar wederom de winst te pakken? ,,Eén goal meer maken dan zij,” lacht Dennis. ,,Zo simpel is het. We hebben een fitte groep en we spelen met vier lijnen. We gaan gewoon weer door,” besluit de aanvaller.

Tickets

Woensdagavond speelt UNIS Flyers de uitwedstrijd in Luik. Wat de uitslag daar ook wordt, zaterdagavond komt Bulldogs Liège weer naar Thialf voor – mogelijk – de beslissing in de finale-serie! Daar wil jij natuurlijk weer bij zijn! Tickets bestel je alvast hier via VanPlan! Scholieren en studenten kunnen op vertoon van hun school/studentenpas (MBO, HBO en Universitair onderwijs) aan de kassa entreekaarten kopen voor € 10,00 p.p.

 

Tot zaterdag in Thialf!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht