Komend seizoen kan UNIS Flyers helaas niet meer beschikken over de tweeling Lowie en Tijs Vreys. De Belgisch-Canadese broers hebben na lang wikken en wegen toch besloten om voor hun maatschappelijke carriere te kiezen. Daarmee hangen ze voorlopig hun ijshockeyschaatsen aan de wilgen. 

Lowie en Tijs Vreys zijn twee hardwerkende ijshockeyers. Elke keer gaven ze alles op het ijs en genoten ze van het spelen voor de fans van UNIS Flyers. Lowie Vreys scoorde zelfs nog de winnende treffer in de finale om het Nederlands kampioenschap. Het was een moeilijke beslissing om te stoppen, geeft Lowie toe. ,,We hebben onze tijd genomen om goed na te denken. We vinden het oneerlijk tegenover de fans, de staff, onze familie en onszelf als we terugkeren bij UNIS Flyers en niet volledig betrokken zijn. Het was een lastige beslissing omdat ijshockey een enorm deel van ons leven is geworden in de afgelopen 15 jaar. Het heeft ons zoveel plezier gebracht en daarom zou het niet fair zijn om door te gaan, terwijl de vonk er niet meer is. Het leven is te kort om iets te gaan doen waar je je niet volledig voor kunt inzetten,” legt Lowie uit.

Lowie en Tijs gaan zich nu richten op een maatschappelijke carrière. ,,Wat we precies gaan doen is nog onduidelijk. Tijs en ik zijn bezig om kansen te vinden om samen een maatschappelijke carrière op te bouwen buiten ijshockey. We hebben wat business ideeën bedacht waar we graag mee aan de slag gaan. Ik vind het heel speciaal om samen met mijn broer zoiets op te pakken en dat willen we graag ontdekken,” vertelt Lowie.

,We gaan UNIS Flyers missen’

Dat ze ijshockey en UNIS Flyers gaan missen is iets wat duidelijk is. ,,We gaan alles en iedereen missen bij Flyers. We hebben daar zo’n fijne tijd gehad afgelopen jaar.” Terugkijkend op hun periode bij UNIS Flyers, springen er een aantal momenten uit. ,,Het beste moment was natuurlijk het winnen van het Nederlands kampioenschap. We waren al eerder dichtbij een aantal prijzen, maar het winnen van een prijs is een heel speciaal gevoel. Maar het is lastig om momenten met elkaar te vergelijken. Ik weet dat ik over een paar jaar terug denk aan onze tijd bij Flyers, en dan ook de kleine momenten herinner die heel mooi waren. Het werken met de kinderen op het ijs en het juichen met de fans is iets wat ik voor altijd koester. Maar ook in de kleedkamer met de jongens is iets waar ik nog graag met een glimlach aan terug denk. Er zijn zoveel kleine momenten die je misschien voor lief neemt, maar die uiteindelijk heel veel betekend hebben,” vertelt Lowie.

,,We willen heel graag de fans bedanken voor de support. Zowel in moeilijke tijden als in succesvolle momenten. We hopen dat we de fans veel plezier hebben gebracht, want het was voor ons elke keer een genot om voor de Flyers fans te spelen. Kleine interacties met de fans is something that always brought a smile to my face. Het signeren van een shirt of een puck, of op de foto gaan na een winst. Ik vond het prachtig! We willen ook graag een dankwoord uiten naar de complete staff die zo hard voor ons aan het werk waren elke keer: Simon, Jan, Sean (Seanerrr), allebei de Erik’s, Pietie. En natuurlijk ook Rob, Pippo en Mike. Maar ook alle anderen die zoveel voor ons hebben gedaan. We willen ook onze teamgenoten bedanken voor het opvangen in het team en dat ze ons herinneringen hebben gegeven die we ons hele leven meedragen. Tot slot willen we onze familie bedanken voor alle ontelbare uren in de auto, om ons overal naartoe te brengen zodat wij onze droom konden najagen. We kunnen ze niet genoeg bedanken en we zijn enorm dankbaar dat we zulke mensen om ons heen hebben!” besluit Lowie.

UNIS Flyers wenst Lowie en Tijs een ontzettend fijne toekomst toe en heel erg bedankt voor al jullie inzet voor UNIS Flyers. Heel veel dank!

Seizoenkaart

De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart! Wil jij er ook weer bij zijn volgend seizoen en geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf missen? Bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht