Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 21 oktober
Aanvang 20:00 uur

UNIS Flyers VS Eaters Geleen

Heerenveen
Bekercompetitie

Ticketing

Zaterdag 21 oktober
Aanvang 20:00 uur

VS

Heerenveen
Bekercompetitie

Contractverlengingen voor 3 aanvallers, Vos vertrekt

Contractverlengingen voor 3 aanvallers, Vos vertrekt

Het nieuwe ijshockeyseizoen komt steeds dichterbij en krijgt het team een steeds completere vorm. Zo zijn de contracten met de broers Kevin en Marc Nijland verlengd en zal ook Valentijn Bouten komend seizoen in het shirt van UNIS Flyers spelen. Een speler die UNIS Flyers zal verlaten is Jorrit Vos, hij vertrekt naar de Verenigde Staten.

Hoofdcoach Mike Nason is tevreden met de verlenging van de broers Nijland. Over Kevin Nijland zegt hij: “Kevin is gegroeid in een stabiele speler met zowel aanvallende als verdedigende vaardigheden. Hij droeg bij aan een paar bepalende goals voor Flyers in de play-offs afgelopen seizoen. We verwachten dat hij zich blijft ontwikkelen, blijft groeien en zal bijdragen aan ons succes.” Kevin Nijland (24 jaar) was afgelopen seizoen 20 keer trefzeker en bereidde nog eens 17 goals voor in 42 wedstrijden.

De 20-jarige aanvaller Marc Nijland kwam afgelopen seizoen 42 keer in actie en was goed voor 7 goals en 17 assists. Marc is volgens Nason een jonge speler die elke dag groeit. “Hij wordt een sterke ‘200 foot player’. Marc heeft een professionele houding en werkt elke dag hard om het team succesvol te maken en zijn steentje hieraan bij te dragen.”

Aanvaller Valentijn Bouten zal zijn zevende seizoen gaan spelen voor het eerste team van de UNIS Flyers. “Valentijn is een echte professional. Zijn veelzijdigheid heeft ons de mogelijkheid gegeven om hem te gebruiken in meerdere rollen. Hij heeft zijn steentje bijgedragen aan veel situaties. Valentijn heeft een geweldige werkethiek en heeft veel verstand van ijshockey, zowel aanvallend als verdedigend.” De 22-jarige Bouten kende een sterk seizoen met 10 goals en 23 assists.

Goalie Jorrit Vos heeft ervoor gekozen om de oceaan over te steken en een nieuw avontuur aan te gaan in de Verenigde Staten. Hij zal het komende seizoen spelen in de USPHL (United States Premier Hockey League) namens een team in de omgeving van Boston, Massachusetts.  “Ik heb het de afgelopen twee jaar geweldig gehad bij de Flyers en wil graag alle fans bedanken voor hun steun en support. Ik hoop iedereen weer eens te zien in Thialf”, blikt Vos terug op zijn eerste twee jaar in de hoofdmacht bij UNIS Flyers.

De komende weken verwacht de club de contractbesprekingen af te ronden. Het oefenschema van UNIS Flyers zal binnenkort bekend gemaakt gaan worden.

De selectie 2017 – 2018 is op dit moment als volgt:

G: Sjoerd Idzenga

D: Pippo Limnell Finocchiaro, Yan Turcotte, Mark Hoekstra, Kenny Welles

F: Ronald Wurm, Marco Postma, Tony Demelinne, Adam Bezak, Aldo van Aalderen, Lars den Edel, Dennis Sikma, Kevin Nijland, Marc Nijland, Valentijn Bouten

Foto: Martin de Jong

Gepubliceerd: zaterdag 12 augustus 2017

Overige nieuwsberichten

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden