Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 24 februari
Aanvang 16:30 uur

Heerenveen
Final Four

Koop tickets

Zaterdag 24 februari
Aanvang 16:30 uur

Heerenveen
Final Four

Het begin

Tijdens de oprichting bijeenkomst in de schouwburg in Heerenveen gaven een twintigtal personen zich op als lid van de club. En hiermee was de oprichting van een ijshockeyclub in Heerenveen een feit. Het lidmaatschap werd vast gesteld op 50 gulden per jaar en daarnaast was de stichting Noord-Nederlandse Kunstijsbaan bereid 3.500 gulden te schenken voor de aanschaf van uitrustingsstukken. De spelers moesten zelf voor schaatsen en een stick zorgen. Er werd twee maal per week getraind en men was verplicht om deze trainingen bij te wonen.

In eerste instantie werd er in een gymnastieklokaal en later op de uitloop van de 400 meterbaan van Thialf getraind. Alles stond onder leiding van Freek Bijlsma die gymleraar was aan de LTS in Wolvega. Freek Bijlsma was zelf als speler actief geweest bij het Haagse HOKIJ en hij was dan ook een van de initiatiefnemers.

Daarnaast was het dan ook niet zo verwonderlijk dat een merendeel van de spelers uit Wolvega kwamen omdat zij geprikkeld waren door hun gymleraar. En daarbij waren namen als Roel Scheenstra, Sake en Henk de Boer en Gerard Boltjes spelers die jaren lang hebben gespeeld voor het Heerenveense ijshockeyteam. En halverwege het seizoen meld de ervaren ex-H.IJ.S. HOKY speler Rob van Arem zich ook nog aan bij de selectie. Gelijk in het seizoen 67/68 werd het team ingeschreven voor deelname in de tweede divisie.