Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 24 februari
Aanvang 16:30 uur

Heerenveen
Final Four

Koop tickets

Zaterdag 24 februari
Aanvang 16:30 uur

Heerenveen
Final Four

Driejaren plan

Na het eerste succesvolle leerjaar was een vervolg dan ook geen verrassing. En zo schreef men zich weer in voor de tweede divisie. De doelstelling daarin was duidelijk, het publiek dat vorig seizoen Thialf had bezocht weer aan zich te binden. En daarnaast hopen op betere resultaten, een kampioenschap was nog iets te veel van het goede maar meer wedstrijden winnen moest toch lukken.

De competitie werd daarnaast dat seizoen ook nog eens uitgebreid met drie teams. Vanuit Geleen was er een aanmelding van de Smoke Eaters. In Limburg werd dat jaar een nieuwe ijshal geopend en had men daar een team gevormd van Amerikanen die voor namelijk werkzaam waren bij het bedrijf Afcent.

Ook het Belgische Antwerpen wilde zijn krachten meten met de Nederlandse teams. Dat waren in eerste instantie ook Luik en Brussel van plan, maar omdat alle wedstrijden op zaterdag gespeeld moesten worden haakten deze twee teams als nog af. Zij wilden hun wedstrijden op zondag spelen  maar omdat veel teams slechts bestonden uit amateurs, en zij op maandag weer gewoon moesten werken was deze dag ongeschikt als speeldag.

Verder was er nog verrassend de deelname van Delft. In Delft was geen ijsbaan zodat elders de thuiswedstrijden gespeeld moesten worden, men week dan ook veelal uit naar Amsterdam. Daarnaast moesten de eerste teams van Amsterdam en Rotterdam verplicht degraderen vanuit de eerste divisie.