Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 24 februari
Aanvang 16:30 uur

Heerenveen
Final Four

Koop tickets

Zaterdag 24 februari
Aanvang 16:30 uur

Heerenveen
Final Four

Afscheid van de Bijlsma broers

Na drie seizoenen kwam er een einde aan de samenwerking tussen trainer/speler/coach Freek Bijlsma en Thialf. Het bestuur was van mening dat het allemaal professioneler moest en zagen daarin geen rol weggelegd voor Freek Bijlsma. Men dacht dat Bijlsma zomers niet beschikbaar was om de trainingen te kunnen verzorgen omdat hij dan andere watersporten beoefende. En het bestuur wilde namelijk in de zomer met de selectie door trainen.

Voor Bijlsma was het duidelijk en samen met zijn broer Frans hield hij het ijshockey voor gezien. Achteraf een vervelende breuk  natuurlijk met de mannen die de fundamenten hadden gelegd voor de ijshockeysport in Heerenveen. Als vervanger vond het bestuur de vijftigjarige Tsjech Jiri Pleticha, naast Thialf was hij ook nog verbonden aan de ijshockeybond als bondstrainer.

Een dergelijk combifunctie vervulde hij een seizoen eerder ook al in Amsterdam maar omdat in Amsterdam het financieel slecht ging moest Pleticha deze club noodgedwongen verlaten. Hij belande in Heerenveen en zag daarin een nieuwe uitdaging. Echter bij zijn aankomst en de eerste kennismaking was Pleticha meer onder de indruk van de sportaccommodatie van Heerenveen dan van het spelniveau van het Heerenveense team.