Hoofdsponsor

Sjoerd Idzenga tekent nieuw contract

Nederlands international Sjoerd Idzenga en UNIS Flyers hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract voor het seizoen 2016-2017. Het wordt het 11de seizoen in de hoofdmacht voor de 28-jarige Idzenga.

“Ik ben zeer blij om komend seizoen opnieuw bij UNIS Flyers in het goal te staan”, reageert Sjoerd Idzenga op zijn contractverlenging. De starting goalie voor UNIS Flyers en het Nederlands team kende een sterk seizoen met het winnen van de Nederlandse Beker, Nederlands Kampioenschap en het WK IJshockey. Idzenga: “Ik wil het afgelopen seizoen evenaren en verbeteren. Ik blijf hongerig en wil nog meer prijzen winnen.”

Coach Nason is blij met de verlenging van Idzenga: “Hij is een bevlogen ijshockeygoalie. Na jaren hard werken heeft Sjoerd afgelopen seizoen de starting goalie positie verdiend. Eénmaal in deze rol vind ik hem de beste goalie in de competitie. Een absoluut voorbeeld voor jonge spelers. In ijshockey geldt dat achter elk succes van een team een goede prestatie van de goalie schuilt. Voor ons geldt hetzelfde, Sjoerd heeft een zeer goed seizoen gehad en ook in het Nationale team laten zien wat hij kan.”

“Komende maanden ga ik me voorbereiden op het seizoen. Ik wil weer een goede teamprestatie neerzetten en nog minder goals tegen krijgen dan afgelopen seizoen. Toen waren we het minst gepasseerde team en dat wil ik graag zo houden”, geeft Idzenga aan.

De selectie voor komend seizoen krijgt steeds meer vorm. UNIS Flyers verwacht komende weken opnieuw spelers vast te leggen.

Gepubliceerd: vrijdag 1 juli 2016

Overige archiefberichten

Klik hier om naar de nieuwspagina te gaan.