Hoofdsponsor

Tony Demelinne verlengt zijn contract met een jaar

Tony Demelinne heeft zijn contract bij UNIS Flyers met één seizoen verlengd. De 28-jarige aanvaller was afgelopen seizoen goed voor 35 goals en 55 assists in 39 wedstrijden. Het wordt zijn vierde jaar in Heerenveen.

“Het afgelopen seizoen heb ik het plezier teruggevonden in ijshockey”, geeft de captain van afgelopen jaar aan. Ondanks zijn veranderde thuissituatie en zijn maatschappelijke carrière is Demelinne nog niet klaar met ijshockey. “Ik ben nu 28 jaar en nog in staat om ijshockey te combineren met mijn werk en privé-leven. Daarom blijf ik spelen zolang ik dat kan doen. Ik kijk ernaar uit dat ons dochter van een jaar zometeen mee kan komen naar de ijsbaan.” 

Coach Mike Nason is erg blij met de terugkeer van Demelinne. “Een speler van zijn kaliber is moeilijk te vervangen. Demelinne is al jaren één van de best scorende aanvallers in de competitie. Met zijn talent en spelinzicht is hij een constante bedreiging voor de tegenstander.” 

“Ik wil zelf graag dreigender en constanter op het ijs worden”, geeft Demelinne aan. “Ik heb afgelopen seizoen wedstrijden gehad waar ik amper van de puck te krijgen was. Dat wil ik vaker hebben.” Nason heeft daar alle vertrouwen in. “Tony is hard aan het trainen deze zomer. Ik kan niet wachten om de resultaten op het ijs te zien.”

De captain mocht afgelopen seizoen als captain de bokalen voor de Beker en het Landskampioenschap in ontvangst nemen. Dat smaakt naar meer: “We beginnen met de Ron Bertelingschaal. Het openen met een prijs zou fantastisch zijn. We hebben een sterk team en zullen voor velen topfavoriet zijn. Echter andere teams versterken zich ook. Het gaat een spannend en leuk seizoen worden.” 

 

Gepubliceerd: zondag 24 juli 2016

Overige archiefberichten

Klik hier om naar de nieuwspagina te gaan.