Hoofdsponsor

Column Ferdinand de Jong - Ouverture

25 september 2016. Als we het parkeerterrein van Glanerbrook in Geleen oprijden, springt de digitale thermometer van 25 naar 26 graden. Er lopen mensen in korte broeken en mouwloze hemdjes, de lucht boven de geparkeerde auto’s trilt van de hitte.

Als we uit de airco gekoelde auto stappen, slaat een warme wind ons in het gezicht. Naast het parkeerterrein wordt gevoetbald om de spieren wat los te maken. De mensen eten een ijsje en zijn op zoek naar verkoeling. Die is in Glanerbrook op twee plekken te vinden, namelijk het zwembad, die optie lijkt het meest logisch, maar wij kiezen voor een plekje op de tribune van de sporthal waar de vloer uit bevroren water bestaat. Een weldadige koelte vervangt de absurde buitentemperatuur, die ongeveer tien graden te hoog is voor de tijd van het jaar. Toch ligt er ijs in Glanerbrook, iets dat je van Thialf nog niet kunt zeggen. Bekende gezichten, sommigen net als ik blij dat het weer bijna oktober is en we de zomer achter ons laten. #IsItOctoberYet op twitter wordt weer veelvuldig gebruikt, de mondiale zielsverwanten wachten allemaal op de maanden die voor ons liggen. In Noord Amerika wordt om de World Cup of Hockey gespeeld, een door de National Hockey League georganiseerd feestje met alle topspelers. Eigenlijk een toernooi dat nergens om gaat, want zowel Zweden als Team Europa mee laten doen maakt het er niet echt duidelijker op. Stel dat Team Europa van Canada zou winnen, waar moet je dan met de platte kar gaan rijden? Brussel? Straatsburg? De kans dat Europa van Team Canada wint is trouwens niet heel erg groot, het roster van de Canadezen is een om van te watertanden, zo sterk. En voor de liefhebbers van mooi hockey is het toernooi een extraatje dat in dank wordt aangenomen.   

Welkom bij de opening van het ijshockeyseizoen 2016-2017. In het diepe zuiden van Nederland werd afgelopen zondag om de Ron Bertelingschaal gehockeyd. Dit alles volkomen buiten het blikveld (of interesse) van onze nationale, door belastinggeld mede mogelijk gemaakte NOS. Zelfs op teletekst bladzijde 860 werd de uitslag van Eaters tegen Flyers niet vermeld. De regionale omroep L1 was er wel, die beelden waren later ook bij Omrop Fryslân te bekijken, bovendien was er een radioverslaggever uit het noorden afgereisd en werd er druk getwitterd. Het is bijna oktober, de eerstvolgende thuiswedstrijd van Flyers is in Leeuwarden omdat Thialf nog in de verbouwing zit. De eerste wedstrijd in Heerenveen is 22 oktober. Ook live te volgen fia Flyers Live TV. We hockeyen weer, gelukkig.      

Gepubliceerd: woensdag 28 september 2016

Overige nieuwsberichten

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden